Social
Redactor: Elvira Chilaru
12 noiembrie 2021

Chirurgi americani vor activa în Ucraina în cadrul unui proiect. Vor fi tratate malformații cardiace congenitale

Chirurgi americani vor activa în Ucraina în cadrul unui proiect. Vor fi tratate malformații cardiace congenitale
12 noiembrie 2021

Chirurgi americani vor activa în Ucraina în cadrul unui proiect. Vor fi tratate malformații cardiace congenitale

La Lviv, vestul Ucrainei, chirurgii cardiaci americani au început să efectueze operații copiilor cu malformații cardiace congenitale. Toate operațiile și consultațiile sunt efectuate gratuit de către medici, ca parte a unui proiect caritabil, care va dura cel puțin doi ani.

În prezent, aproximativ 1.000 de copii din regiunea Lviv au nevoie de o intervenție chirurgicală pe inimă.

O echipă de chirurgi a selectat 25 de copii. Toți sunt de vârste diferite și din diferite regiuni ale Ucrainei. Copiii necesită intervenții chirurgicale imediate. Operația va fi gratuită pentru pacienți. Unele dintre materiale și echipamente sunt furnizate de spital.

„De cel puțin doi ani lansăm acest tip de servicii – operații gratuite. În general, sunt extrem de scumpe – costă zeci până la sute de mii de dolari pentru un copil. Toate vor fi asigurate gratuit la Spitalul de urgențe. Vom dezvolta chirurgia cardiacă pediatrică în regiunea Lviv”, spune șeful spitalului din Lviv Oleg Samciuk.

Restul banilor sunt alocați printr-un proiect de caritate, spune liderul programului, William Novik. Până acum, echipa de chirurgi a lucrat în 34 de țări. Acum 12 chirurgi au sosit pentru prima dată la Lviv. Până acum problemele cardiace erau tratate doar la Kiev.

„Scopul programului nostru este extinderea și îmbunătățirea programului cardio pentru copii din vestul Ucrainei. Copilul nu trebuie doar să primească asistență în timp util. Cerințele actuale sunt ca să o primească chiar înainte de a merge, de exemplu, la grădiniță. Astfel, el nu va mai ține minte ca a fost  bolnav "Va fi tratat și tratată ca orice alt copil sănătos. Vrem să reducem vârsta pacienților care sunt tratați", a spus William Novik, fondatorul organizației de caritate.

Părinții copiilor cu malformații cardiace au și ei posibilitatea de a merge la spital. Pot obține consultații de la această echipă de medici și, dacă este necesar, pot obține ajutor pentru următoarele două săptămâni, în timp ce o echipă de chirurgi străini va fi la Lviv. Următoarea lor vizită este programată pentru primăvara anului 2022.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 318


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți