Social
Redactor: Elvira Chilaru
16 octombrie 2019

Cifra zilei: 150 de polițiști au participat la operațiunea specială pentru arestarea a 9 traficanți de droguri

Cifra  zilei: 150 de polițiști au participat la operațiunea specială pentru arestarea a 9 traficanți de droguri

Parchetul din regiunea Transcarpatia a dezvăluit detalii despre reținerea  traficanților de droguri, ce a căpătat mare rezonanță în societate.

Portalul Mukachevo.net a informat despre aceea că  în septembrie, în timpul operațiunii speciale a Serviciului Securității de Stat  din Ucraina, au fost reținuți 9 transcarpatieni care realizau  substanțe psihotrope în raioanele Ujgoroв, Mucacevo și Teaciv.

De asemenea, în rețelele de socializare a fost publicat momentul reținerii  unuia dintre  traficanții de droguri.

Parchetul din regiunea Transcarpatia informează,  că, în general, în 3 raioane  din regiune, colaboratorii organelor de ordine au efectuat peste 40 de percheziții, în timpul cărora au fost găsite și confiscate droguri și precursori, cu o valoare totală de peste 500 de mii de grivne  pe piața neagră.

Tot în timpul perchezițiilor, forțele de ordine au confiscat 11.000 de dolari  10.000 de euro  și 70.000 grivne, arme și un număr mare de muniție. Nouă persoane au fost reținute concomitent. Ei au fost avertizați despre suspiciunea de  comitere a unei  infracțiuni în conformitate cu partea a 2-a a art. 307 din Codul penal al Ucrainei.

Toată  operațiunea  specială a fost planificată  și efectuată  în regimul respectării tuturor măsurilor posibile de prevenire a scurgerii de informații.

În acest sens, au fost efectuate expertize  relevante asupra rezultatelor reținerii suspecților și nu în preajma lor (deși, imediat, testele-fulger  au demonstrate, că  că substanțele confiscate sunt droguri și psihotrope).

După un arest atât de  mediatizat,  cazul a  căpătat rezonanță  după ce judecătorul Tribunalului orășenesc/raional Ujgorod a început să elibereze traficanții de droguri unul după altul  pentru cauțiuni ridicole.

La  cinci suspecți li s-a schimbat, totuși,  dimensiunea cauțiunii de la  suma de 153de mii  la aproape 580 de mii grivne.

Celui  de-al șaselea inculpat reținerea preventivă sub formă de arest la domiciliu timp de 24 de ore din 24  a fost schimbată cu o  formă de detenție, cu posibilitatea achitării unei cauțiuni de 80 de salarii minime de subzistență pentru persoanele angajate în câmpul muncii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 337

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți