Social
Redactor: Mariana Struț
29 noiembrie 2021

Circa 3 mii de profesori nevaccinați au fost suspendați de la muncă în Ucraina

Circa 3 mii de profesori nevaccinați au fost suspendați de la muncă în Ucraina
29 noiembrie 2021

Circa 3 mii de profesori nevaccinați au fost suspendați de la muncă în Ucraina

Pe 8 noiembrie a intrat în vigoare un ordin al Ministerului Sănătății al Ucrainei, potrivit căruia anumite categorii de angajați nu pot lucra fără să fie vaccinați anti-covid.

În prezent, 2,8 mii de cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ secundar general au fost suspendați din cauză că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Educației și Științei, Serhiy Șkarlet, pe canalul său de Telegram, potrivit ACC cu referire la UNIAN.

„Din păcate, sunt profesori care au fost suspendați de la serviciu. Potrivit informațiilor operative ale departamentelor de educație și știință, este vorba de 2,8 mii de lucrători și pedagogi ai instituțiilor de învățământ», a menționat ministrul.

Cei mai mulți angajați în învățământ au fost suspendați în regiunile Rivne și Kiev - 384, respectiv 281 de persoane.

Potrivit ministrului, din cauza refuzului la vaccinare a 100% dintre lucrătorii școlari din zona „roșie”, 1,2 mii de școli din Ucraina continuă să-și desfășoare activitatea la distanță, în mediul on-line (până pe 22 noiembrie erau 1,7 mii de școli).

„În prezent, 96,5% dintre angajații instituțiilor de învățământ secundar general au fost vaccinați cu cel puțin o doză, dintre care peste 563 de mii au trecut deja ciclul complet de vaccinare, sau 86,4% din numărul total (84,5% la 22 noiembrie) ”, a spus ministrul.

Printre liderii regiunilor cu ciclul complet de vaccinare: regiunea Lugansk - 94,3%; Sumî - 93,9%; Donețk - 93,8%; Cerkasî - 93,7%; Harkiv - 93,5%.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 266


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți