Social
Redactor: Marin Gherman
30 iulie 2020

Circulația cetățenilor români în Ucraina va fi condiționată începând cu 1 august

Circulația cetățenilor români în Ucraina va fi condiționată începând cu 1 august

Intrarea României în categoria roșie a țărilor cu risc ridicat de infectare cu COVID-19, în care se depășește un număr de 40 de cazuri active la 100 de mii de locuitori, va înăspri condițiile de circulație spre Ucraina după data de 1 august.

Conform unui comunicat primit de Consulatul General al României la Cernăuți din partea autorităților ucrainene, românii care vor călători în Ucraina vor trebui să prezinte la intrarea pe teritoriul țării vecine un test Covid-19 cu rezultat negativ, sau în caz că nu dețin acest test valabil doar 48 de ore, asupra lor se va aplica măsura carantinării pentru o perioadă de 14 zile.

Legislația ucraineană care prevedea acest lucru a fost întocmită cu mai mult timp în urmă, însă a intrat în vigoare în cazul persoanelor care vin din România în urma ultimei actualizări a listei statelor cu o incidență semnificativă de COVID-19, efectuată de autoritățile ucrainene la data de 28 iulie. În urma acestei actualizări România se află pe lista roșie, cu 88,25 de cazuri active la 100 de mii de locuitori. Astfel, conform aceluiași comunicat din partea părții ucrainene:

”Pentru a putea fi exceptate de la măsura autoizolării/carantinării, persoanele sosite din statele aflate pe lista roșie trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul UA, un test de tip PCR cu rezultat negativ, care să fie efectuat în ultimele 48 de ore. Modificările vor fi valabile începând cu data de 1 august 2020”, notează Monitorul de Suceava.

Aceste măsuri se vor aplica în punctele internaționale de trecere a frontierei cu Ucraina, precum Halmeu/Dyakovo, Sighetu Marmației/Solotvino și Siret/Porubne. Cu siguranță noile condiții impuse vor limita mult circulația persoanelor dinspre România spre Ucraina, doar scăderea drastică a numărului de infectări din ambele state putând relua circulația liberă între cele două țări, adaugă

Monitorul de Suceava, citat de Radio Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1201

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți