Social
Redactor: BucPress
21 aprilie 2022

Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus un lot de ajutor umanitar pentru satul românesc Mogoșești din regiunea Cernăuți

Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus un lot de ajutor umanitar pentru satul românesc Mogoșești din regiunea Cernăuți
21 aprilie 2022

Clericii Mitropoliei Basarabiei au adus un lot de ajutor umanitar pentru satul românesc Mogoșești din regiunea Cernăuți

Miercuri, 20 aprilie 2022, PS Antonie, Episcopul de Bălţi (Mitropolia Basarabiei), însoţit de PC Preot Igor Roşca, protopop de Edineţ şi Donduşeni, a făcut o vizită în satul românesc Mogoșești din ținutul Herța, regiunea Cernăuți.

Clericii au dus în dar, pentru refugiații ucraineni găzduiți de românii din Mogoșești, dar și pentru familiile nevoiașe de români din localitate, în jur de o tonă de produse alimentare. Lotul de produse a inclus: ulei, zahar, făină de grâu, făină de porumb și orez.

PS Antonie și-a exprimat marea bucurie să se întâlnească cu unul dintre colegii Preasfinției Sale de la Facultatea de Teologie din Iași, părintele Constantin Apachiței, care este parohul bisericii din Mogoșești.

PC părinte Constantin Apachiței, bucuros și vădit emoționat și Sfinția Sa de revederea, după aprope 30 de ani, cu PS Antonie, i-a vorbit Episcopului de Bălți despre specificul pastorației în regiunea Cernăuți, mulțumind mult pentru darurile aduse de ierarh. Părintele Constantin a spus că produsele alimentare vor fi repartizate la cei aprope 60 de refugiați, care sunt cazați în familiile românilor din localitate, dar și către persoanele mai nevoiașe din parohie.

PS Antonie a specificat că ajutorul pe care îl oferă Episcopia de Bălți pentru refugiații ucraineni din R. Moldova, dar și donația de produse alimentare adusă la Mogoșești, este expresia sprijinului material venit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, Înaltpreasfinţitului Părinte Ahiepiscop și Mitropolit Nifon al Târgoviștei, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei şi Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei.

Satul Mogoșești, comuna Herța, are 1.868 locuitori, preponderent români. Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Mogoșești este ridicată în anul 1818 și sfințită de Veniamin Costachi, Mitropolitul Moldovei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 834


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți