Social
12 mai 2022

Compensații de la bugetul de stat pentru persoane strămutate intern

Compensații de la bugetul de stat pentru persoane strămutate intern
12 mai 2022

Compensații de la bugetul de stat pentru persoane strămutate intern

Cernăuțenii, care au adăpostit gratuit în locuințele lor refugiați din alte orașe ale țării, vor beneficia de mai mult de 260 mii de grivne compensații pentru serviciile locativ-comunale, potrivit reprezentanților de la Departamentul de Politică Socială al Consiliului orășenesc Cernăuți.

În prezent, 386 de persoane au solicitat astfel de conpensații. Suma zilnică a cheltuielilor pentru utilități de o singură persoană este de 14,77 grivne. Pentru cazarea lunară a unei persoane refugiate în locuințele cernăuțenilor - 443 grivne.

Potrivit specialiștilor de la primăria orașului Cernăuți, banii nu vor fi plătiți dacă proprietarul apartamentului în care au fost cazate persoane refugiate din zonele afectate de război, are datorii pentru serviciile locativ-comunale. Totodata, refugiații trebuie sa dețină și un certificat de persoană stramutată intern.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 210


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți