Social
Redactor: Elvira Chilaru
17 octombrie 2021

Componente de arme într-un microbuz din Italia, la granița dintre Ucraina și Ungaria

Componente de arme într-un microbuz din Italia, la granița dintre Ucraina și Ungaria
17 octombrie 2021

Componente de arme într-un microbuz din Italia, la granița dintre Ucraina și Ungaria

Vameșii transcarpatici au împiedicat importul ilegal în Ucraina a unui lot de componente de arme, cu o valoare estimată de peste 200.000 grivne, pe care șoferul așa-numitului „autobuz italian” a încercat să îl transporte prin eschivarea  de la declarație și  și impozitare.

Întorcându-se din Milano, Italia, într-un microbuz Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI, șoferul de 22 de ani la postul vamal Tisa a declarat doar articole second-hand în timpul controlului. În timpul interogatoriului, el a negat prezența oricăror alte mărfuri, inclusiv a celor a căror circulație peste granița vamală a Ucrainei este interzisă.

Cu toate acestea, în timpul unei inspecții detaliate a portbagajului vehiculului, inspectorii au găsit componente nespecificate în declarația vamală și nedeclarate în timpul examinării orale. În special, 109 bucăți de prelungitoare pentru pat de arme de marca comercială „Gemini” a diferitelor modele, fabricate în Italia. Mărfurile interzise  erau plasate într-o cutie de carton.

Când transportatorul și-a dat seama că „nu miroase a bine”, a început să se justifice: nu a recunoscut componentele armei ca proprietate, a spus că un necunoscut din Botticino a predat o cutie pentru transport peste graniță pentru a o trimite către un oraș din Ucraina prin „Nova Poșta” către un om anume.

„Prin urmare, șoferul nu a declarat informațiile exacte despre mărfurile transportate  peste granița vamală a Ucrainei, care în această cantitate sunt supuse declarației scrise și impozitării obligatorii”, spun inspectorii postului vamal „Tisa”.

Mărfurile nedeclarate au fost ridicate la depozitul vamal, cazul fiind trimis în judecată.

În prezent, costul final al mai mult de o sută de componente detectate pentru arme va fi stabilit de un expert specializat. Dar, conform estimărilor preliminare de pe internet, un prelungitor pentru pat de arme marca  „Gemini” costă aproape 2 mii de grivne , iar unele modele ajung la 3 mii de grivne. În timp ce, în conformitate cu legislația vamală, este permis să se importe mărfuri per persoană marfă de până la 500 de euro fără declarație și impozitare, specifică  Serviciul de presă al Vămilor Transcarpatice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 252


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți