Social
30 decembrie 2021

Condițiile pentru pensionare anticipată în Ucraina

Condițiile pentru pensionare anticipată în Ucraina
30 decembrie 2021

Condițiile pentru pensionare anticipată în Ucraina

Departamentul Muncii și Protecției Sociale a explicat condițiile de acordare a pensiei anticipate, înaintea vârstei de pensionare. Acest lucru este posibil în cazul reducerilor de personal, dar pentru persoanele de vârstă pre-pensionare.

Potrivit unei informații postate pe site-ul Departamentului Muncii și Protecției Sociale din Ucraina, citat de rbc.ua, dreptul la pensionare înaintea împlinirii vârstei standart de pensionare se extinde asupra persoanelor care au fost concediate din cauza reducerilor de personal; în legătură cu lichidarea, reorganizarea sau reprofilarea întreprinderii (în documente urmează să fie specificat faptul că salariatul este concediat la inițiativa angajatorului).

Alte condiții: ​​pensionarul trebuie să aibă cel mult un an și jumătate înainte de vârsta de pensionare, vechimea în muncă totală de (30 de ani pentru femei și 35 de ani pentru bărbați), salariatul concediat trebuie să se înregistreze la serviciul de ocupare a forței de muncă în termen de șapte zile. Dacă o persoană nu își găsește un loc demuncă potrivit, legea garantează dreptul la pensionare anticipată.

Atunci când depuneți o cerere la Fondul de pensii pentru stabilirea și acordării pensiei, cererea va trebui să fie însoțită și de o cerere în care solicitați înscrierea la pensie anticipată.

Agenția BucPress  - www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 292


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți