Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
15 octombrie 2019

Conducerea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit cu o delegație de profesori români din regiunea Cernăuți

Conducerea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit cu o delegație de profesori români din regiunea Cernăuți

La 14 octombrie 2019, un grup de 21 de profesori români din regiunea Cernăuți s-a aflat într-o vizită la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni din  București. Delegația ucraineană a fost condusă de doamna Lilia Govornean, Președintele Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina, informează BucPress.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, cadrele didactice au mulțumit Institutului pentru ajutorul acordat de-a lungul vremii, în mod special pentru susținerea mai multor cursuri de limba și literatura română și, totodată, și-au manifestat dorința de a continua aceste cursuri. Cursurile de perfecționare a cadrelor didactice de limba română se doresc a fi desfășurate pe parcursul următorilor 3 ani.

Președintele Asociației a oferit o diplomă de onoare domnului director general delegat conf. univ. dr. Nicolae Brînzea, pentru profesionalism, promovarea valorilor morale și spirituale ale neamului, într-o colaborare activă cu „Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina”.

În partea a doua a vizitei de lucru au fost stabilite câteva proiecte pentru viitor. E vorba de continuarea cursurilor de perfecționare pentru luna iulie 2020, sprijinirea concursului ”Mărțișorul confecționat” – (martie 2020), cu extindere pentru participanții din Chișinău și pentru elevii din țară. De asemenea, s-a discutat despre un  proiect pe termen lung pentru elevi, însemnând schimburi de experiență între școlile din Cernăuți, satele învecinate și școlile din București. Un alt proiect ar fi elaborarea și tipărirea unui volum cu personalitățile locale care au contribuit la menținerea școlilor de limba română în Cernăuți și în zonele învecinate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 632

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți