Social
Redactor: BucPress
16 martie 2022

Consiliul Județean Iași va aloca circa 100 de mii de lei pentru refugiații din Cernăuți

Consiliul Județean Iași va aloca circa 100 de mii de lei pentru refugiații din Cernăuți
16 martie 2022

Consiliul Județean Iași va aloca circa 100 de mii de lei pentru refugiații din Cernăuți

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași se va reuni în cursul zilei de astăzi, 16 martie 2022, pentru a discuta câteva proiecte de hotărâre. Aleșii județului vor discuta despre acordarea unui ajutor financiar pentru refugiații care sunt cazați în orașul Cernăuți. Un alt proiect ține de un acord cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) pentru organizarea ”Galei cadrului didactic din mediul rural”.

Pentru sprijinirea refugiaților cazați la Cernăuți, Consiliul Județean Iași va aloca 100 de mii de lei. Fondurile vor fi direcționate pentru achiziția unor produse destinate celor care s-au refugiat din calea armatei ruse, dar care nu au reușit să părăsească Ucraina și au rămas în orașul Cernăuți. În urmă cu câteva zile, Consiliul Județean a deschis sesiunea de finanțare pentru organizațiile neguvernamentale în baza legii 350/2005. Printre aceste proiecte ar urma să fie depuse și unele ce țin de sprijinirea refugiaților ucraineni.

Ieri, 15 martie 2022, a avut loc o altă ședință extraordinară de plen. În cadrul acesteia a fost adoptat un proiect legat de Gala laureaților sportului ieșean, dar și unul privind acordarea unor servicii sociale refugiaților din Ucraina.

„Se propune alocarea unui număr de 107 locuri de cazare pentru copii neînsoțiți, refugiați din Ucraina, ca urmare a declanșării conflictelor armate de pe teritoriul acestei țări, în cadrul DGASPC lași-Departamentul asistență socială copil și familie, și aprobarea cheltuielilor suplimentare efectuate cu sumele aferente susținerii protecției lor temporare în serviciile sociale cu cazare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Astfel, copiii plasați în centre de plasament vor beneficia de 145,75 lei pe zi/persoană. Un copil cu dizabilități, ajuns într-un centru de plasament, va avea 186.89 de lei pe zi. O mamă cu un copil va primi 148,98 de lei pe zi. O mamă cu doi copii va primi 133,95 de lei pe zi, de persoană, iar o mamă cu trei copii va beneficia de 128,93 de lei pe zi pentru fiecare membru al familiei.

DGASPC Iași a mai propus acordarea altor 28 de locuri pentru mame cu copii aflați în dificultate. În acest caz, se vor acorda aceleași sume ca și pentru celelalte 107 locuri. În plus, DGASPC Iași a mai propus și alocarea a 57 de locuri de cazare exclusiv pentru refugiații ucraineni, persoane adulte cu dizabilități. Se vor acorda 186 lei pe zi pentru un beneficiar cazat la centrul de la Hârlău, dar și de 183 de lei pentru un beneficiar cazat la centrele de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din județ. La începutul crizei din Ucraina, DGASC Iași a propus acordarea a 90 de locuri în spațiile proprii pentru refugiații din Ucraina.

Pe lângă proiectul prin care CJ Iași va da bani pentru refugiați de la Cernăuți, ar urma să fie discutate și alte hotărâri privind spijinirea acestora.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 242


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți