Social
Redactor: Elvira Chilaru
21 februarie 2022

Construcția spitalului de tuberculoză din Apșa de Jos necesită finanțare suplimentară

Construcția spitalului de tuberculoză din Apșa de Jos necesită finanțare suplimentară
21 februarie 2022

Construcția spitalului de tuberculoză din Apșa de Jos necesită finanțare suplimentară

Spitalul de pneumoftiziologie „Centrul pentru boli pulmonare” din satul românesc Apșa de Jos, regiunea Transcarpatia, este construit în proporție de 60%, dar necesită finanțare suplimentară. Informația a apărut  site-ul oficial al  Administrației  Regionale de Stat Transcarpatice.

Se construiesc clădiri de diagnostic cu raze X, dezinfectare, de tratament, laborator de diagnostic clinic cu compartiment microbiologic. Se amenajează rețele externe de canalizare, telecomunicații, energie electrică, conform site-ului administrației regionale de stat.

„Centrul de Boli Pulmonare” este  o construcțea pe termen lung a Transcarpatiei. Construcția instituției a început în 2009 ca parte a unui proiect internațional. Lucrările au fost suspendate din lipsă de fonduri. Ucraina și Polonia au semnat un acord de construcție în 2018. Bugetul total al proiectului este de 6 milioane 400 mii de euro.

Pentru a finaliza obiectivul  la timp și a-l  o pune în funcțiune, sunt necesari bani suplimentari, așa că șeful Administrației Regionale de Stat Transcarpatice, Viktor Mykita, la următoarea ședință va iniția un apel la Consiliul Regional cu privire la posibilitatea cofinanțării.

Se prevede că odată cu deschiderea instituției, eficiența depistării tuberculozei prin microscopie în rețeaua medicală generală va crește cu 5%, durata tratamentului se va reduce de 1,5 ori, 75 de mii de cetățeni vor fi asigurați cu servicii medicale îmbunătățite.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 277


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți