Social
Redactor: Elvira Chilaru
21 octombrie 2021

Contrabanda cu mercur către UE a fost blocată în Transcarpatia

Contrabanda cu mercur către UE a fost blocată în Transcarpatia
21 octombrie 2021

Contrabanda cu mercur către UE a fost blocată în Transcarpatia

Serviciul de contrainformații al SBU a blocat contrabanda cu mercur metalic din Transcarpatia către UE. Această substanță foarte toxică poate fi utilizată pentru atacuri chimice în masă.

Contrabandiștii au fost depistați  în timp ce încercau să transporte trei kilograme de mercur. „Curierul” s-a dovedit a fi cetățean al uneia dintre țările europene. Conform informațiilor operative, el a fost de acord cu un astfel de „serviciu” pentru 5 mii de euro. În străinătate, curierul aștepta un client căruia plănuia să-i  vândă un „produs” periculos cu 200 de mii de euro.

Infractorul  a fost reținut la punctul de control Mali Selmenți. În timpul percheziției obiectelor sale personale, oamenii legii au găsit containere ascunse cu mercur.

În cadrul procedurilor penale, inițiate de anchetatorii Serviciului de securitate din Ucraina, în conformitate cu partea 1 a articolului 201 (contrabandă) din Codul penal al Ucrainei, persoanei reținute i-a fost adusă  la cunoștință suspiciunea.

Acțiunile  de investigație sunt în desfășurare. Oamenii legii stabilesc sursele de origine a substanței toxice, precum și vânzătorii și clienții „mărfii”.

Măsurile de depistare  au fost efectuate în comun cu serviciile vamale și de frontieră, sub gestiunea  procedurală a Parchetului Regional Transcarpatia, informează serviciul de presă SBU din regiune.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 238


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți