Social
Redactor: Elvira Chilaru
02 februarie 2022

Contrabandişti reţinuţi în Transcarpatia. Transportau ţigări în ţările UE cu elicopterul

Contrabandişti reţinuţi în Transcarpatia. Transportau ţigări în ţările UE cu elicopterul
02 februarie 2022

Contrabandişti reţinuţi în Transcarpatia. Transportau ţigări în ţările UE cu elicopterul

Ofițerii SBU au blocat un canal internațional de contrabandă în Transcarpatia. Infractorii au transportat în secret mărfuri cu propriul elicopter, încălcând regulile zborurilor internaționale. Potrivit estimărilor preliminare, cifra de afaceri lunară a infractorilor ar putea fi de aproximativ 2 milioane de grivne.

Potrivit anchetei, afacerea a fost organizată de un om de afaceri local. S-a alăturat „cazului” mai mulți localnici. Bărbatul și-a cumpărat special un elicopter polivalent, pe care l-a transformat - a demontat scaunele din cabină și l-a ajustat pentru posibilitatea de contrabandă.

Contrabandiștii au găsit un pilot care a fost de acord cu activități ilegale și are licență pentru a pilota aeronava.

Este stabilit că elicopterul a trecut ilegal granița de două ori pe lună și a aterizat în România și Ungaria. Dealerii au încărcat aeronava cu produse accizabile - pachete de țigări fabricate în Ucraina fără timbre de accize. Dimensiunea elicopterului permite transportarea a  până la 50 de mii de pachete de produse din tutun simultan.

În străinătate, elicopterul era deja așteptat de complici, care ulterior vindeau țigări în Uniunea Europeană.

Pentru a evita expunerea, dealerii au ascuns elicopterul într-o zonă greu accesibilă în unul din raioanele Transcarpatiei.

În prezent, în cadrul procesului penal deschis în temeiul art. 334 (încălcarea regulilor zborurilor internaționale) se rezolvă problema declarării suspiciunii infractorilor.

O anchetă este în desfășurare pentru a stabili circumstanțele și pe  toți cei implicați în afacere. În special, sunt verificate informații cu privire la implicarea infractorilor în posibila contrabandă ilegală de persoane peste granița de stat a Ucrainei, inclusiv de cetățeni din țări cu o mare amenințare teroristă.

Detectarea și blocarea canalului ilegal a fost efectuată de ofițerii SBU din regiunea Transcarpatia  împreună cu Poliția Națională și Detașamentul de Frontieră Mucacevo sub gestionarea a procedurală a Procuraturii Regionale, potrivit serviciului de presă al SBU din Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 347


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți