Social
Redactor: BucPress
12 aprilie 2022

Copiii refugiați din Ucraina au primit ghiozdane și echipament de fotbal din partea Federației Române de Fotbal

Copiii refugiați din Ucraina au primit ghiozdane și echipament de fotbal din partea Federației Române de Fotbal
12 aprilie 2022

Copiii refugiați din Ucraina au primit ghiozdane și echipament de fotbal din partea Federației Române de Fotbal

În cadrul campaniei „Pentru fotbal, pentru viață”, un număr de aproape 25 de copii ucraineni, stabiliți temporar alături de mame în județul Vâlcea, România, au primit ghiozdane și echipament de fotbal din partea Federației Române de Fotbal.

 Majoritatea familiilor provin din zone grav afectate de război, precum capitala Kiev. Cu sprijinul Prefecturii și al Consiliului Județean Vâlcea, respectiv al Primăriei Călimănești, ei au fost cazați la Liceul Tehnologic de Turism din oraș.

Înainte de război, copiii erau legitimați la cluburi de juniori, iar odată ajunși în România au ocazia să joace în continuare fotbal. Ei au participat deja la Cupa Solidarității, organizată de autorități, și urmează să joace în săptămânile următoare și în alte competiții dedicate categoriilor de vârstă din care fac parte.

În cadrul campaniei „Pentru fotbal, pentru viață!”, Federația Română de Fotbal a colaborat cu Ministerul Sportului pentru preluarea a 130 de refugiați ucraineni, cazați apoi în facilități ale Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și ale Ministerului Sportului. Alături de Penny și UEFA Foundation for Children, FRF a trimis și un camion TIR cu alimente și produse medicale către regiunea Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 283


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți