Social
10 februarie 2020

Coronavirus: Cu peste 800 de morți, epidemia devine mai mortală decât cea de SARS

Coronavirus: Cu peste 800 de morți, epidemia devine mai mortală decât cea de SARS

Ultimul bilanț al epidemiei de coronavirus este de 811 morți în lume. Astfel, ea a devenit mai ucigătoare decât cea cu SARS din anii 2002-2003 care făcuse 774 de victime.

China continentală și în particular provincia Hubei înregistrează cele mai multe cazuri de contaminare cu coronavirus, aproape 37.200 duminică, 9 februarie, cu 2.600 de cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore, notează RFI.

În restul lumii s-au recenzat 332 de oameni contaminați în 27 de țări dar doar doi au murit: unul la Hong-Kong, al doilea în Filipine. In Franța sunt 11 oameni recenzați cu noul coronavirus.

Sâmbătă 8 februarie, OMS (Organizația mondială a sănătății) a vrut să liniștească opiniile publice estimând că numărul de noi cazuri anunțate zilnic se stabilizează, «ceea ce este o veste bună». Tototdată, organizația a declarat că e prematur să vorbim despre un apogeu al contaminărilor.

Cert este însă că ultimul bilanț al epidemiei – 811 de morți – face ca ea să devină mai ucigătoare decât cea cu virusul SARS (Sindromul acut respirator sever) din 2002-2003 care nu făcuse «decât» 774 de victime, scrie RFI România.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 380
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți