Social
Redactor: Elvira Chilaru
14 ianuarie 2021

Coronavirus: Ungaria a depistat primele cazuri de infectare cu noua tulpină britanică

Coronavirus: Ungaria a depistat primele cazuri de infectare cu noua tulpină britanică

Autoritățile ungare au depistat primele cazuri de contagiere cu noua tulpină mai transmisibilă a coronavirusului, descoperită pentru prima dată în Marea Britanie, a anunțat miercuri șeful Departamentului de Sănătate Publică al Ungariei, potrivit Reuters.

Guvernul premierului Viktor Orban a prelungit săptămâna trecută lockdown-ul parțial impus la începutul lui noiembrie până la începutul lunii viitoare pentru a preveni răspândirea coronavirusului, campania de vaccinare din această țară debutând anevoios.

Potrivit Agenției BucPress, virusul a fost detectat marți la trei pacienți din Ungaria. Acest lucru a fost anunțat de medicul șef al Ungariei, Cecilia Mueller.

Cercetătorul maghiar, virusologul  dr. Miklos Rushvai, a spus că o mutație a coronavirusului, răspândită în Marea Britanie, este probabil prezentă și în Ungaria.

De aceea, în opinia sa, măsurile epidemiologice nu ar trebui încă reduse.

"Dacă restricțiile epidemiologice sunt diminuate, această mutație ar putea începe să se răspândească și numărul celor infectați va crește din nou într-un ritm rapid", a spus el.

Cecilia Mueller a declarat miercuri că noua versiune a fost înregistrată anterior în țările vecine și, prin urmare, așa cum era de așteptat, a apărut în Ungaria.

„Noua versiune este cu 50-70 la sută mai contagioasă decât virusul original”, a spus Mueller.

Potrivit acesteia, doar câțiva producători de vaccin împotriva Covid-19 au spus că produsele lor sunt eficiente împotriva tulpinii „britanice”.

Mueller a cerut, de asemenea, tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății să fie vaccinați.

În Ungaria, vaccinurile împotriva coronavirusului pot fi obligatorii pentru toți rezidenții. Potrivit lui Marcel Nagy, secretar al Camerei medicilor, este absolut posibil ca vaccinurile împotriva coronavirusului să fie obligatorii în țară.

Se va reaminti că săptămâna trecută a fost găsit un coronavirus cu mutație engleză în Slovacia, lângă Mihailovce.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 147


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți