Social
29 octombrie 2020

COVID-19 în Cernăuți. Autoritățile orașului se pregătesc pentru un scenariu mai rău

COVID-19 în Cernăuți. Autoritățile orașului se pregătesc pentru un scenariu mai rău

”În cazul unui scenariu mai rău” În orașul Cernăuți se extinde rețeaua de unități spitalicești unde vor fi internați pacienți diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus.

Secția terapeutică din cadrul Spitalului num.3 din Cernăuți va fi reprofilată în secție de boli infecțioase pentru internarea pacienților cu noul coronavirus. La etapa actuală au fost instalate suplimentar 30 de paturi de spital, instituția respectivă având capacitatea de a trata peste 70 de bolnavi cu covid, potrivit asistentei medicale superioară în cadrul Secţiei terapie a Spitalului num.3 din  centrul regional, Svetlana Prodan. ”Au fost aduse mai multe paturi de spital, reeșind din situația că în cazul externării pacienților recuperați, patul va trebui să fie dezinfectat după fiecare pacient. În fiecare salon vor fi internați 5 pacienți, pentru a evita contactele sunt saloane pentru o singură persoană și un alt salon pentru doi pacienți grav bolnavi cu covid”, specifică asistenta medicală. Pacienții vor putea fi alimentați cu oxigen datorită dispozitivelor staționare, au fost achiziționate 12 concentratoare, altele urmând să fie cumpărate de departamentul regional de sănătate.

Potrivit  directorului general al spitalului orășensc, Victor Proț, măsurile antiepidemice prevăd construcția de pereți și de ecrane suplimentare,  iar în ceea ce privește asigurarea cu oxigen, în timpul apropiat spitalul va primi încă 10 concentratoare cu oxigen, există deja o dispoziție a șefului administrației în acest sens cu privire la alocarea de fonduri bănești - circa 1,3 milioane de grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 323


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți