Social
29 septembrie 2021

Covid-19 în Cernăuți. Tot mai multe paturi ocupate de pacienţi în stare gravă

Covid-19 în Cernăuți. Tot mai multe paturi ocupate de pacienţi în stare gravă
29 septembrie 2021

Covid-19 în Cernăuți. Tot mai multe paturi ocupate de pacienţi în stare gravă

Începând cu data de 27 septembrie, în unitățile spitalicești din regiunea Cernăuți  67% din numărul de paturi care dispun de surse de oxigen sunt ocupate cu pacienți infectați cu coronavirus.

Aceste date au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătății. Vom reaminti că din 27 septembrie regiunea Cernăuți este plasată în zona ”portocalie” de carantină, ce nu prevede restricții suplimentare, ci este un „semnal” de apropiere a regiunii de zona „roșie”. În același timp, autoritățile locale pot impune noi restricții. Instituțiile de învățământ nu vor funcționa dacă s-au vaccinat mai puțin de 80% din personal. În caz contrar, instituțiile funcționează în mediul on-line. Restricțiile nu se vor aplica dacă mai mult de 80% dintre angajați sunt imunizați anticovid.

În Spitalul orășenesc №1 din Cernăuți, din cele 140 de paturi de spital  - 127 sunt ocupate de pacienți infectați cu noul coronavirus, a declarat într-un comentariu pentru audiovizualul public, directorul general adjunct al spitalului, Valentin Pijyk. Potrivit acestuia, toți pacienții necesută oxigen, 110 paturi sunt ocupate de pacienți în stare critică, la terapia intensivâ sunt 9 pacienți. Potrivit lui Pijyk, vârsta medie a pacienților este de 60 de ani, printre cei internați cu coronavirus nu sunt pacienți  vaccinați.

Vom reaminti, în ultimele 24 de ore pe teritoriul regiunii Cernăuți au fost confirmate  421 noi cazuri de infecție cu coronavirus, 258 pacienți s-au recuperat. În cursul zilei de ieri au fost efectuate aproximativ 3 3 64 de teste, potrivit informației postate pe contul de Facebook de șeful Administrației regionale  de stat.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 245


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți