Social
Redactor: Mirela Amarie
22 octombrie 2021

COVID-19: Noi reguli pentru nevaccinați la intrarea în Ucraina

COVID-19: Noi reguli pentru nevaccinați la intrarea în Ucraina
22 octombrie 2021

COVID-19: Noi reguli pentru nevaccinați la intrarea în Ucraina

Cabinetul de Miniștri a decis că de acum, la trecerea frontierei de stat a Ucrainei, persoanele nevaccinate vor trebui să instaleze aplicația „Acasă” timp de 72 de ore, până când vor face un test PCR sau un test antigen. Mesajul relevant a apărut ieri pe site-ul Ministerului de Finanțe.

De asemenea, se remarcă faptul că nu va mai fi necesar controlul pe baza datelor de geolocalizare și recunoaștere a feței.

„Ministerul Educației și Științei a dezvoltat aplicația „Acasă” în cel mai dificil moment pentru țară, în câteva zile. Și-a îndeplinit cu succes funcția. Anul trecut, aplicația a fost folosită de aproape un milion de persoane care s-au întors din străinătate și au petrecut 14 zile de autoizolare. Datorită aplicației, au putut să o facă acasă în condiții confortabile. Ori  treceți testul PCR și nu mai stați izolați. Acum, dată fiind situația actuală, „Acasă” își va schimba funcțiile. Va trebui instalat doar timp de 72 de ore și nu va fi necesar să monitorizați în mod regulat datele de geolocalizare și să faceți fotografii”, a declarat ministrul transformării digitale, Myhailo Fedorov.

În decurs de 72 de ore trebuie făcut un test PCR sau antigen, iar rezultatul lor va fi indicat pe aplicație.

Testul trebuie efectuat într-un laborator verificat de Ministerul Sănătății, apoi dacă sunteți negativi puteți dezinstala aplicația. În cazul unui rezultat pozitiv, trebuie să sunați la medicul de familie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 549


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți