Social
07 octombrie 2021

Crește numărul infectărilor cu Covid-19 în regiunea Cernăuți

Crește numărul infectărilor cu Covid-19 în regiunea Cernăuți
07 octombrie 2021

Crește numărul infectărilor cu Covid-19 în regiunea Cernăuți

Începând cu ziua de luni, 4 octombrie, pacienții infectați cu coronavirus sunt internați și la spitalul num.4 din Cernăuți, unde se află deja 10 persoane la care a fost confirmat Covid-19.

Despre acest lucru a raportat pentru audiovizualul public, șeful adjunct al departamentului de sănătate al orașului, Galina Bovkun. În total, în unitatea spitalicească au fost desfășurate 75 de paturi pentru pacienții infectați, 33 de paturi au acces la oxigen. Anterior, pacienții cu Covid-19 erau tratați într-o instituție din oraș - spitalul num.1. În ziua de ieri, din cele 140 de paturi de spital  - 123 erau ocupate de pacienți infectați cu coronavirus. Din această cauză, departamentul de sănătate al orașului a cerut Ministerului Sănătății și Serviciului Național de Sănătate al Ucrainei să includă și spitalul num.4 pe lista unităților sitalicești de suport pentru pacienții infectați cu Covid-19.

Regiunii Cernăuți i-au fost livrate 410 fiole de ”Bamlanivimab” și 820 fiole de ”Etesevimab”, potrivit directorului departamentului regional de sănătate, Oleg Ciornyi, citat de audiovizualul public. Medicamentele ce au fost donate Ucrainei de o organizaie americană, urmează să fie distribuite spitalelor din regiune. Aceste preparate medicamentoase vor fi prescrise pacienților infectați de coronavirus, care sunt în situație de risc sporit din cauza altor boli.

În același timp, unitatea spitalicească num.1 din Cernăuți, unde sunt tratați pacienți bolnavi cu Covid-19 a primit medicamente în valoare de peste un milion și jumătate de grivne de la bugetul de stat, a declarat pentru UA:Bucovina, viceprimarul orașului Iurii Lesiuk. Potrivit acestuia, licitația pentru achiziționarea medicamentelor a fost anunțată în urmă cu mai mult de o lună. Cu toate acestea, din cauza modificărilor în deciziile guvernamentale, au fost întârzieri, astfel încât medicamentele au fost aduse ieri la spital, a declarat  directorul general adjunct al spitalului num.1, Valentin Pyjyk.

Vom reaminti, în ultimele 24 de ore pe teritoriul regiunii Cernăuți au fost confirmate 672 noi cazuri de infecție cu coronavirus, 275 de  pacienți s-au recuperat. În cursul zilei de ieri au fost efectuate aproximativ 3 923 de teste, anunță pe contul său de Facebook șeful Adminsitrației regionale de stat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 425


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți