Social
Redactor: Elvira Chilaru
14 ianuarie 2022

Cum funcționează ambulanța în satele de munte din Transcarpatia

Cum funcționează ambulanța în satele de munte din Transcarpatia
14 ianuarie 2022

Cum funcționează ambulanța în satele de munte din Transcarpatia

Medicii transcarpatieni au nevoie de alte 26 de ambulanțe pentru a ajunge la locuitorii satelor de munte. Angela Baki, director adjunct al Centrului Medical de Urgență Transcarpatic, a declarat aceasta pentru Televiziunea Publică.

Pe 5 ianuarie, ministrul Sănătății Viktor Liașko a anunțat că vor fi achiziționate încă 245 de astfel de vehicule pentru stațiile de urgență din Ucraina. Costul lor este de 417 milioane de grivne.

Olesya Hoizan, medic al unei echipe de ajutor urgent din Transcarpatia, a spus că ei deservesc 12 sate cu o populație de 26.000 de locuitori.

"În mare parte sunt sate montane. Avem mașini noi dotate  cu echipamente noi. Avem tot ce ne trebuie pentru a oferi îngrijiri medicale, dar din cauza faptului că drumurile sunt în stare deplorabilă  nu putem ajunge la timp la bolnavi", a explicat ea.

"De aceea ajungem pe cont propriu – mergem pe jos, luăm tot ce ne trebuie: un defibrilator, atele, o pungă de resuscitare cu medicamente”, spune medicul.

Natalia Ivanovciyk, paramedic la brigada de teren, spune că este greu pentru ei și pentru pacienții care trebuie să aștepte mult timp pentru a obține ajutorul necesar.

„Trebuie să ducem la spital pacienți grav bolnavi în asemenea condiții, la o distanță de 50 de km până la  Ujgorod, de la locul lor de reședință”, a spus paramedicul.

Ivan Yurichko lucrează ca șofer de ambulanță de peste 40 de ani. Spune: uneori trebuie să apeleze la alte servicii sau șoferi locali: „Anul trecut a fost chemat o brigadă de pompieri, căci ne împotmolisem”. În prezent, 137 de ambulanțe funcționează  în Transcarpatia, spune Angela Baki, director adjunct al Centrului Medical de Urgență Transcarpatic.

„Ministerul a achiziționat 245 de vehicule cu tracțiune integrală în ianuarie. Ne așteptăm ca unele dintre ele să vină la noi”.

Potrivit Angelei Baki, sunt necesare încă 26 de mașini cu tracțiune integrală în Transcarpatia, în zonele muntoase.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 354


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți