Social
Redactor: Elvira Chilaru
25 august 2021

Cum se simte băiețelul de 6 ani după o operație „biblică” din Ucraina

Cum se simte băiețelul de 6 ani după o operație „biblică” din Ucraina
25 august 2021

Cum se simte băiețelul de 6 ani după o operație „biblică” din Ucraina

Băiatul a fost internat în ianuarie când un șofer de 20 de ani a pierdut controlul pe un drum alunecos și l-a lovit în timp ce traversa strada împreună cu mamă-sa. Băiatul  din Transcarpatia  suferit numeroase răni după accident.

Medicii au reușit să-l salveze, dar băiatul a pierdut capacitatea de a respira singur și de a vorbi. Pentru a corecta acest lucru, o intervenție chirurgicală unică a fost efectuată la Lvov sub conducerea profesorului polonez Yaroslav Shydlovsky.

"Dumnezeu a creat-o pe Eva din coasta lui Adam, iar chirurgii au luat cartilajul din coasta băiatului și l-au introdus în cicatrice printr-o incizie externă în gât. Posibilitatea de respirație a crescut semnificativ", explică Fedor Yurochko, șeful  de secție  la spitalul Okhmatdyt.

Băiatul a avut multe răni - plămânii fisurați, brațele rupte și oasele craniului atinse, pierderea auzului și paralizia feței. A fost în terapie intensivă timp de aproape trei săptămâni la ventilație artificială. Când și-a revenit  nu mai putea respira din cauza cicatricii care i se formase, pe laringe după tubul de intubație s-au  strangulat  corzile vocale. Specialiștii din Lvov s-au angajat să corecteze acest lucru.

„Nu am făcut niciodată astfel de intervenții, dar cu ajutorul bunului nostru prieten profesorul Yaroslav Shydlovsky din Poznan, am făcut-o”, spune Yurochko.

Prima săptămână - în timp ce cartilajul s-a întremat, Mihail era într-un somn medicamentos. Astăzi, au trecut aproape două luni de la operație. Băiatul vorbește deja bine. A crescut și s-a îngrășat.

Însă medicii  au depistat deficiențe la laringe, pe care le-au supus examinării.

În cele din urmă, ei decid – coardele  vocale au nevoie de timp pentru a se recupera, deoarece nu au funcționat deloc timp de câteva luni. Rezultatele studiului vor fi transmise profesorului polonez, dar se speră că în câteva săptămâni deficiențele  vor dispărea și Mihail va reveni la viața normală,a șa precum visează părinții băiatului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 392


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți