Social
Redactor: Mariana Struț
30 august 2021

Cum va avea loc sărbătoarea primului sunet de clopoțel în școlile din Ucraina?

Cum va avea loc sărbătoarea primului sunet de clopoțel în școlile din Ucraina?
30 august 2021

Cum va avea loc sărbătoarea primului sunet de clopoțel în școlile din Ucraina?

În ajunul Zilei Cunoștințelor, Ministerul Sănătății din Ucraina propune să se ia în considerare diverse opțiuni pentru organizarea începutului anului școlar 2021-2022 cu respectaea măsurilor restrictive anti-epidemice.

Recomandările privind sărbătoarea Primului clopoțel în Ucraina au fost publicate pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății a specificat că festivitățile și careurile cu ocazia zilei de 1 septembrie nu sunt obligatorii pentru instituțiile de învățământ, iar decizia de a organiza sau nu evenimente festive (și în ce format) rămâne în sarcina administrației școlii.

Și dacă școlile totuși vor decide să organizeze festivități, Ministerul Sănătății recomandă respectarea unui număr de restricții.

În special, careul solemn ar trebui să aibă loc în aer liber. De asemenea, se recomandă ca diferitelgrupe de vârstă și clase să stea separat la careu, să fie resprectată distanțarea socială care presupune 1,5 metri între elevi. Obligatoriu abținețirea de la organizarea de evenimente în masă cu participarea grupurilor de divertisment care nu sunt angajați ai școlii, precum și diminuarea duratei careului solemn.

Dacă școlile au ales un format alternativ pentru celebrarea primului clopoțel, care nu implică adunarea copiilor, atunci Ministerul Sănătății recomandă organizarea de serbări în cadrul fiecărei clase separat, iar în loc de festivități în sălile de curs, să se organizeze activități în aer liber.

Ministerul Sănătății subliniază, de asemenea, necesitatea respectării cerințelor stabilite de Cabinetul de Miniștri al Ucrainei și a măsurilor anti-epidemice aprobate prin deciziile medicului șef sanitar de stat din Ucraina pentru preșcolari și instituții de învățământ.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 536


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți