Știri Social
Redactor: Elvira Chilaru
14 iunie 2019

Daune de peste o jumătate de miliard de grivne în urma inundațiilor în Maramureșul din dreapta Tisei

Daune de peste o jumătate de miliard de grivne în urma inundațiilor în Maramureșul din dreapta Tisei

Valoarea totală a prejudiciilor aduse de inundațiile recente din Transcarpatia a depășit o jumătate de miliard de grivne. Administrația Regională de Stat  Transcarpatia a trimis Cabinetului de Miniștri un pachet de documente privind necesitatea alocării de fonduri  din fondul de rezervă.

Serviciile regiunii au finalizat activitatea de evaluare a daunelor provocate de inundații, care au acoperit Transcarpatia între 20 mai și 25 mai. Suma totală a fondurilor necesare pentru refacerea  infrastructurii sociale, a gospodăriei  rutiere și managementului  apei a depășit 500 de milioane de grivne.

Conform actelor, proprietatea comunală a fost cea mai afectată. În șapte raioane  este necesar să se restabilească 204 obiecte pentru suma totală de 352.3 milioane grivne. Acestea sunt drumuri distruse, consolidarea de maluri, diguri, râuri înnămolite, poduri avariate  etc. O parte din banii necesari au fost deja alocați din fondurile de rezervă ale bugetelor regionale și raionale. În afară de Administrația regională de stat la aceste fonduri de rezervă din bugetul de stat s-au adresat  Serviciul rutier regional  și Managementul apelor din bazinul râului Tisa,  deoarece Comisia pe situații de urgență  a confirmat valoarea prejudiciilor aduse  din calculele argumentate  pentru reabilitarea  obiectelor de  importanță națională, în valoare totală de peste 150 de milioane grivne, a informat  online la serviciul de presă al Administrației Regionale de Stat Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 357

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate