Social
Redactor: Mirela Amarie
14 februarie 2020

De când în Ucraina vor putea fi amendați proprietarii maşinilor cu numere de înmatriculare străine?

De când în Ucraina vor putea fi amendați proprietarii maşinilor cu numere de înmatriculare străine?

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat oficial că nu pot încă fi amendați proprietarii maşinilor cu numere de înmatriculare străine. Cu toate acestea, în prezent, sunt pregătite baze de date care să ofere această oportunitate.

Reiese din răspunsul adjunctului șef al departamentului de poliție de patrulare din Ucraina, Alexei Biloșițky dat organizației publice „Puterea Mașinilor Euro” („Avto Yevro Syla”), care a fost publicat pe Facebook în decursul săptămânii acesteia, explicând  în detaliu situația actuală referitoare la amenzile în trafic.

Biloșițky a confirmat că misiunea poliției este de a identifica mașinile cu număr străin, care sunt în Ucraina, care încalcă condițiile de import sau sunt utilizate prin încălcarea Codului vamal (de exemplu, pentru activități comerciale sau transferate către persoane care nu le-au importat). Legea permite poliției să amendeze conducătorii auto cu 8500 UAH. În plus, au mai multe motive pentru a opri mașinile.

Cu toate acestea, încă este testat un sistem care să permită aplicarea legii să detecteze vehiculele care au săvârșit infracțiuni.

„Începând cu data de 20/01/2020, un schimb automat de informații între organele de venituri și consiliu, serviciul de frontieră și corpurile Poliției Naționale este pus în aplicare și testat pentru a controla vehiculele importate temporar pe teritoriul vamal al Ucrainei sau plasate în regimul de tranzit vamal”, a declarat Poliția Națională.

Organizația „Puterea Mașinilor Euro”, cea care apără interesele proprietarilor de autoturisme cu număr european, a specificat că poliția poate opri mașina în cauză doar dacă există dovezi ale încălcării regimului vamal, iar dreptul de a amenda îi revine vamei și nu poliției rutiere.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 399

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți