Social
Redactor: Mariana Struț
01 noiembrie 2021

De la 1 noiembrie școlile din regiunea Cernăuți au trecut la învățământul on-line

De la 1 noiembrie școlile din regiunea Cernăuți au trecut la învățământul on-line
01 noiembrie 2021

De la 1 noiembrie școlile din regiunea Cernăuți au trecut la învățământul on-line

Comisia regională de securitate a mediului și situațiilor de urgență a decis să interzică de la 1 noiembrie învățământul cu prezență fizică în școlile din regiunea Cernăuți.

Ludviga Țurkan, directorul Departamentului de Educație și Știință al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, a declarat că decizia a fost luată din cauza deteriorării situației epidemiologice din regiune, potrivit ACC.

„Decizia corespunzătoare privint trecerea la învățământul on-line sau prelungirea vacanței de toamnă la școlile din regiunea Cernăuți a fost luată de comisia pentru protecția mediului și situații de urgență, vineri. Acum lucrăm pentru a ne asigura că toate instituțiile pun în aplicare această decizie. Responsabilitatea pentru implementare revine autorităților locale, autorităților educaționale și conducătorilor instituțiilor de învățământ. În plus, s-a decis ca toate instituțiile de învățământ extrașcolar, inclusiv muzică, artă și sport, să treacă la învățământul la distanță”, a spus Ludviga Țurcan.

Ea a adăugat că respectarea hotărârii comisiei regionale a situațiilor de urgență în instituțiile de învățământ va fi verificată de echipe mobile - lucrătorii Poliției Naționale și Serviciului de Stat pentru protecția drepturilor consumătorilor.

Reamintim că vineri, 29 octombrie, comisia regională a situațiilor de urgență a luat o decizie privind trecerea școlilor la învățământul la distanță sau prelungirea vacanței din cauza incidenței în creștere a contaminărilor coronavirusului în regiune. Departamentul Educație și Știință al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, comitetele executive ale consiliilor sătești și orășenești au fost instruiți să ia o decizie de modificare a formei de învățământ la distanță sau vacanță cu normă întreagă pentru o perioadă de 2 săptămâni de la 1 noiembrie 2021.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 500


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți