Social
25 aprilie 2022

De la începutul războiului ocupanții ruși au ucis 215 copii ucraineni

De la începutul războiului ocupanții ruși au ucis 215 copii ucraineni
25 aprilie 2022

De la începutul războiului ocupanții ruși au ucis 215 copii ucraineni

Oficiul procurorului general al Ucrainei anunță că de la începutul războiului și până în prezent, perioada 24 februarie – 25 aprilie, 215 de copii ucraineni au fost uciși de forțele militare ruse, iar 391 au fost răniți.

Datele prezentate arată că, cele mai multe victime în rândul copiilor sunt în regiunea Donețk – 124, Kiev – 114, Harkov – 93, Cernihiv – 66, Herson – 44, Nikolaev – 43, Lugansk – 37, Zaporojie – 27, Sumî – 17, orașul Kiev - 16, Jitomir – 15.

„În dimineața zilei de 25 aprilie, peste 606 copii ucraineni au suferit ca urmare a agresiunii militare pe scară largă din partea Federației Ruse. 215 copii au fost uciși și peste 389 au fost răniți”, se arată în raportul prezentat de Oficiul procurorului general al Ucrainei.

Șeful administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kirilenko, a anunțat că în ziua de Paști în urma bombardamentelor ruse doi copii au fost uciși în regiunea Donețk. Este vorba de două fete, în vârstă de cinci și 14 ani. Ele au murit când clădirea în care locuiau a fost distrusă, a scris guvernatorul pe canalul său de Telegram.

Kirilenko a îndemnat populația să evacueze zonele din apropierea luptelor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 172


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți