Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
20 noiembrie 2021

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor din Ucraina

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor din Ucraina
20 noiembrie 2021

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor din Ucraina

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor din afara granițelor și acordă prin Secretariatul General al Guvernului finanţări nerambursabile şi alte mijloace de sprijin financiar.

În cadrul sesiunii de finanțare nerambursabilă aferentă anului 2021, cele mai multe proiecte aprobate au fost cele dedicate educației, urmate de mass-media, cultură, reintegrare, societate civilă, etc.

Printre proiectele aprobate anul acesta de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni  se numără și proiectul „Dotarea cu mijloace tehnice a Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina”, proiect menit să contribuie la difuzarea de materiale didactice și  îmbunătățirea  desfășurării activităților educative cu profesori și elevi din școlile cu predare în limba română din Ucraina.

Proiectul respectiv este derulat de „Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina”, care pentru prima data a beneficiat de un asemenea sprijin financiar din partea DRP.

Materialele didactice sunt niște auxiliare, prin care se poate suplimenta valoarea formativă sau informativă a metodelor în procesul de învățământ.

Președina ACDERU, Lilia Govornean, afirmă că aceste mijloace tehnice vor fi folosite pentru alcătuirea de materiale didactice, organizarea și desfășurarea activităților cu elevii și profesorii instituţiilor de învățământ, claselor cu predarea în limba română din Ucraina.

Agenția BucPress - www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 460


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți