Social
Redactor: Leonid Parpauț
27 noiembrie 2019

Despre promisiunile neonorate ale ”Slujitorilor poporului”. ”În buget nu sunt prevăzuți bani pentru majorarea salariilor pedagogilor”

Despre promisiunile neonorate ale ”Slujitorilor poporului”. ”În buget nu sunt prevăzuți bani pentru majorarea salariilor pedagogilor”

Aflându-se într-o vizită de lucru în regiunea Lviv, noul ministru al educației, Hanna Novosad, a confirmat faptul că în bugetul pe anul viitor, adoptat recent în prima lectură, nu sunt prevăzuți bani pentru majorarea salariilor profesorilor de la instituțiile de învățământ din Ucraina.

Potrivit oficialului, pentru îndeplinirea decretului guvernamental nr. 822 din 10 iulie 2019, ce prevede creșterea salariilor de bază pentru personalul din învăţământ, sunt necesare 20 miliarde de grivne, care nu au fost prevăzute în buget, potrivti varianty.ua

Vom reaminti că în luna octombrie, alianța sindicatelor din regiunea Lviv împreună cu sindicatele din învățământ au protestat, alăturându-se la acţiunea de protest din Kiev, în semn de nemulţumire faţă de politica promovată de noul ministru al educației și de membrii partidului proprezidențial.

Potrivit ministrului Novosad, în școlile medii de cultură generală din Ucraina lucrează un număr prea mare de pedagogi, reducerea și recalificarea acestora ar fi soluția optimală pe fundalul actualei situații de subfinanțare a fondului de salarii pentru învățători.

Într-un interviu pentru postul tv ”1+1”, ministrul a declarat că în școlile din Ucraina activează un număr prea mare de cadre didactice. Cei mai mulți învățători, după părerea noului ministru, lucrează în școlile medii din localitățile rurale. ”Sunt prea mulți pedagogi, și unica variantă posibilă este reducerea cadrelor didactice. Este o problemă cu adevărat serioasă, se menţine tendința de scădere a numărului de elevi la numărul existent de cadre didactice. Prin urmare, procesul de optimizare a reţelei şcolare este o reformă nepopulară, dar pentru pedagogii elevii cărora vor fi transportați la școlile de bază din alte  sate,  vor fi organizate cursuri de calificare, perfecționare sau de recalificare ”, a spus  ministrul ucrainean al educației.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 378

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți