Social
14 aprilie 2022

Din regiunea Donețk au fost evacuate la Cernăuți peste 1 700 de persoane

Din regiunea Donețk au fost evacuate la Cernăuți peste 1 700 de persoane
14 aprilie 2022

Din regiunea Donețk au fost evacuate la Cernăuți peste 1 700 de persoane

Peste 1.700 de persoane au fost evacuate la Cernăuți din orașele Pokrovsk și Sloviansk, regiunea Donețk.

Aceștea au fost transportați în 5 trenuri, a specificat într-un comentariu pentru audiovizualul public, adjunctul purtătorului de cuvânt al adminsitrației militare regionale, Maria Jireada. Persoanele refugiate din localitaățile din apropierea frontului au fost găzduite pe teritoriul comunităților teritoriale din regiune, unde au fost pregătite în prealabil locuri pentru cei strămutați intern, în special, în incintele școlilor medii și grădinițelor.

Din cele 1.700 de persoane refugiate din estul Ucrainei, 300 și-au găsit adăpost la Cernăuți, altele 200 persoane au fost cazate în familiile rudelor și prietenilor, ceilalți au fost transportați gratuit cu autobuzele în comunele regiunii sau spre punctul de control Porubna de la frontiera dintre Ucraina și România.

Vom reaminti, anterior, șefii administrațiilor militare Donețk și Lugansk au cerut locuitorilor din aceste regiuni să se evacueze de urgență din cauza unei posibile escaladări a luptelor armate.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 267


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți