Social
Redactor: Sergiu Barbuța
07 noiembrie 2021

Doliu în muzica populară din România! A decedat Petrică Mâțu Stoian

Doliu în muzica populară din România! A decedat Petrică Mâțu Stoian
07 noiembrie 2021

Doliu în muzica populară din România! A decedat Petrică Mâțu Stoian

Doliu în România după ce artistul de muzică populară, Petrică Mâţu Stoian s-a stins din viață. Acesta se afla la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Reșița, după ce a acuzat stări de rău sâmbătă dimineața.

Îndrăgitul artist de muzică populară se afla de câteva zile la o clinică privată din Caraș-Severin, acolo unde primea tratament post-COVID. Sâmbătă dimineața, Petrică Mâţu Stoian a acuzat stări de rău, motiv pentru care a fost preluat de o ambulanță şi dus de urgenţă la spitalul din Reșița, acolo unde medicii au reuşit să îl stabilizeze.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat.

„A venit la clinică să facă terapie hiperbară post-COVID. A dezvoltat o bronhopneuomonie.. A decedat în urma unui şoc septic”, a declarat pentru presa străină, un medic din cadrul Spitalului de Urgenţă Reşiţa.

Petrică Mâţu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mâţu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995 este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormntare, și doine populare transmise din generație în generație.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 521


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți