Social
Redactor: BucPress
23 februarie 2022

Donație postumă. Șapte medici cernăuțeni s-au alăturat flashmob-ului „Sunt donator”

Donație postumă. Șapte medici cernăuțeni s-au alăturat flashmob-ului „Sunt donator”
23 februarie 2022

Donație postumă. Șapte medici cernăuțeni s-au alăturat flashmob-ului „Sunt donator”

Șapte medici de la Spitalul Regional Cernăuți au semnat un acord pentru donarea postumă a organelor. Ei s-au alăturat flashmobului național „Sunt un donator”. 

Aceasta înseamnă că, în caz de deces, organele lor pot fi donate pentru transplant fără acordul rudelor. Despre acest lucru spus coordonatorul de transplant de organe Iana Klucevska, potrivit Shpalta.

„Flashmobul a fost lansat în luna ianuarie. Medicii cernăuțeni s-au alăturat acțiunii pentru a promova donarea de organe, dar și a informa societatea despre posibilitatea semnării unui acord pentru donarea postumă a organelor.

Informațiile despre donatori sunt confidențiale, iar accesul la sistemul național de donatori au doar coordonatorii de transplant”, explică Iana Klucevska.

Medicul a mai adăugat că donatorul poate specifica când și ce organ ar dori să doneze.

„Persoana poate indica perioada în care dorește să devină donator, dar și ce organ este de acord să doneze. De exemplu, ea poate indica că vrea să devină donator înaintea împlinirii vârstei de 35, 50 sau 60 de ani”, spune Iana Klucevska, adăugând că un donator de organe poate orice cetățean care a depășit vârsta de 18 ani.

Eventualii donatori trebuie să vină la Spitalul Regional Cernăuți și să completeze personal o cerere. În prezent, acesta constă într-un acord scris. Ulterior, informațiile sunt introduse într-un sistem închis.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 186


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți