Social
30 iulie 2020

După aproape 5 luni, 7 grădinițe din Cernăuți își vor relua activitatea

După aproape 5 luni, 7 grădinițe din Cernăuți își vor relua activitatea

După aproape 5 luni, șapte instituții preșcolare din orașul Cernăuți vor fi redeschise de la 3 august curent. Decizia a fost luată de către membrii comisiei orășenești pentru situații de urgență.

Grădinițele № 9, 10, 25, 30, 41, 44, precum și complexul educațional ”Berehynia” din Cernăuți își vor relua activitatea printre primele instituții preșcolare, a declarat într-un comentariu pentru postul public de televiziune, șeful direcției orășenești Cernăuți de învățământ și știință, Serghi Martyniuk. Potrivit acestuia, părinții de la aceste grădinițe au insistat cel mai mult asupra redeschiderii.

Respectivele instituții preșcolare vor fi frecventate de copiii, părinții cărora sunt plasați în câmpul muncii și pot confirma aceasta printr-o adeverință. Așa se practică și în alte orașe, dar în grădinițele ce-și reiau activitatea se va afla un număr limitat de copii, potrivit șefului departamentului educație din cadrul Consiliului orășenesc  Cernăuți,.

În ajunul redeschiderii acesteor instituții preșcolare, Departamentul Educației din cadrul Consiliului orășenesc împreună cu Serviciul de stat pentru pentru protecția consumatorului vor verifica disponibilitatea instituțiilor de a lucra în conformitate cu respectarea regulamentelor şi normelor sanitaro-igienice. Activitatea altor grădinițer va fi reluată treptat. După părerea șefului departamentului orășenesc de  învățământ, în cazul în care situația epidemică din orașul Cernăuți nu se va agrava, în data de 10 august alte grădinițe din centrгl regional își vor relua activitatea.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 204

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți