Social
Redactor: Elvira Chilaru
28 septembrie 2020

Exemple de urmat: Un oraș din Transcarpatia finanțează tratamentul locuitorilor săi în străinătate

Exemple de urmat: Un oraș din  Transcarpatia finanțează tratamentul locuitorilor săi în străinătate
28 septembrie 2020

Exemple de urmat: Un oraș din Transcarpatia finanțează tratamentul locuitorilor săi în străinătate

Mucacevo este un exemplu al reformei medicale de succes. Orașul finanțează tratamentul locuitorilor în străinătate

Myroslav Havryshko, traumatolog și director adjunct al departamentului medical al Spitalului Raional  Central Mucacevo, spital cer poartă numele Sfântului Martin,  a povestit pentru portalul Mukachevo.net despre intervențiile chirurgicale curente din Mucacevo și inovațiile viitoare.

„Numai cu medicamente moderne și de înaltă calitate oamenii pot trăi confortabil și se pot simți protejați. În ultimii ani, în orașul Mucacevo a fost  implementată reforma medicinii, unde tehnologiile moderne, serviciile decente și inovațiile sunt în prim plan”, a spus Myroslav Havryshko.

„În primul rând, implementăm tehnologii moderne în operații de înlocuire a articulațiilor (genunchiului și șoldului) folosind materiale de la mărci mondiale (SUA, Anglia, Republica Cehă) și operațiuni de înlocuire a lentilelor ochiului (cristalinei)  în caz de  cataractă. Avem pe ordinea de zi - utilizarea protocoalelor europene în chimioterapie pentru pacienții cu cancer. De asemenea, utilizarea metodelor chirurgicale minim invazive în chirurgie, urologie, traumatologie, ginecologie (laparoscopie, artroscopie, urologie laparoscopică și ginecologie) și extinderea tratamentului pentru accident vascular cerebral și infarct, cu reabilitare ulterioară în departamentul de reabilitare nou creat”, spune medicul.

Potrivit lui, renovarea secției de urgență cu posibilitatea de a efectua examene magnetice nucleare, tomografie computerizată, manipulări intravasculare și operații a început la Spitalul St. Martin. Sănătatea mamei și copilului (obstetrică și ginecologie) și dezvoltarea serviciului de neonatologie rămân întotdeauna o prioritate absolută.

Este demn de remarcat faptul că orașul implementează cu succes un „Program de protecție socială și medicală suplimentară a locuitorilor orașului Mucacevo” unic, datorită căruia cetățenii primesc tratament pentru cataractă, înlocuire articulară, boli de inimă și chiar transplanturi de organe. Dacă este necesar, orașul finanțează tratamentul în străinătate. În 2019, 15 milioane grivne  au fost alocate pentru implementarea programului, în 2020 - 19 milioane grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 395


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți