Social
13 martie 2022

Forțele ruse au bombardat Lavra Sveatogorsk din regiunea Doneţk

Forțele ruse au bombardat Lavra Sveatogorsk din regiunea Doneţk
13 martie 2022

Forțele ruse au bombardat Lavra Sveatogorsk din regiunea Doneţk

Pe 12 martie a.c., ca urmare a bombardamentelor rusești a orașului Sveatogorsk din regiunea Donețk, a fost avariată Lavra Adormirea Maicii Domnului Sveatogorsk, informează Ukrainska Pravda.

Așezarea monahală care reprezintă cea mai importantă mănăstire ortodoxă din estul Ucrainei, adăpostea în momentul bombardamentelor 520 de refugiați, inclusiv 200 copii. Unii dintre ei au fost râniți, scrie news.church.ua.

„În legătură cu aceste eveniment, starețul Lavrei, mitropolitul Arseni de Sveatogorsk, a înregistrat o adresare video. Ierarhul a spus că o bombă a căzut lângă podul care face legătura între oraș și mănăstire. În urma atacului aerian, ferestrele Catedralei Adormirea Maicii Domnului și a Bisericii mijlocirii au fost sparte. A fost afectat și centrul de adăpostire a mănăstirii care la acea vreme găzduia 520 de refugiați, dintre care 200 copii. Unii au fost răniți din cauza geamurile sparte de la ferestre. După atac, toți cei care locuiau în mănăstire și-au găsit refugiu în subsoluri”, potrivit news.church.ua.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1356


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți