Social
Redactor: Mariana Struț
28 martie 2022

Guvernul Franței a transmis salvatorilor ucraineni 27 autospeciale și 50 de tone ajutor

Guvernul Franței a transmis salvatorilor ucraineni 27 autospeciale și 50 de tone ajutor
28 martie 2022

Guvernul Franței a transmis salvatorilor ucraineni 27 autospeciale și 50 de tone ajutor

Autospeciale urmează să fie direcționate pentru nevoile salvatorilor Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, care la momentul actual își fac serviciul în zonele de ostilități.

Despre aceasta a declarat Serviciul de presă al Administrației regionale de stat Cernăuți.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Ucraina Etienne de Poncins a sosit în regiunea Cernăuți pentru a preda autospeciale și ajutorul umanitar.

La Cernăuți, a fost întâlnit de ministrul adjunct al Afacerilor Interne al Ucrainei, Mari Akopian, adjunctul șefului Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei Roman Primuș și șeful Administrației Militare Regionale Serhii Osaciuk.

„Franța este solidară cu Ucraina. Diplomații noștri nu au părăsit țara, ambasada funcționează în orașul Lviv. Ceremonia de predare de astăzi este și rezultatul cooperării eficiente și al răspunsului la nevoile Ucrainei”, a spus Etienne de Poncins.

El a mai menționat că Franța va continua să ajute Ucraina. Prin urmare, a doua livrare de echipamente de incendiu și salvare este planificată la mijlocul lunii aprilie a acestui an.

„Vă mulțumim vouă și altor parteneri europeni pentru ajutorul acordat. Prin urmare, vom continua să creștem cooperarea”, a spus Mari Akopian.

Ea a subliniat, de asemenea, importanța consolidării capacității serviciului de salvare al Ucrainei, mai ales în timp de război.

„În această lună de război au fost efectuate 26 000 de operațiuni de salvare, 10 000 de cazuri de lichidare a consecințelor după bombardare și 15 000 de incendii. Ofițerii Serviciului de urgență au eliminat 11 000 de dispozitive explozive, inclusiv 398 de bombe aviatice. Acest serviciu trebuie în prezent consolidat cu echipamente și alte mijloace”, a spus Mari Akopian.

Serhiy Osachuk, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, a mulțumit și Guvernului Republicii Franceze pentru asistența umanitară acordată.

„Acest război este o provocare a dictatorului regimului autoritar pentru toto mapamondul. Cred că asistența pe care am primit-o, pe care o primim și pe care o vom primi din partea Republicii Franceze se va transforma și în alt sprijin al liderilor politici, care sperăm să amintească de apelul președintelui Ucrainei de a închide cerurile”, a spus Serhii Osaciuk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 244


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți