Social
09 august 2021

Guvernul ungar susţine universităţile maghiare din Bazinul Carpatic

Guvernul ungar susţine universităţile maghiare din Bazinul Carpatic
09 august 2021

Guvernul ungar susţine universităţile maghiare din Bazinul Carpatic

Guvernul ungar va susţine din nou universităţile maghiare care oferă cursuri în tot Bazinul Carpatic în 2021, a anunţat sâmbătă un reprezentant al Ministerului pentru inovare şi tehnologie, potrivit MTI.

Cursurile joacă un rol important în strategia ţării de sprijinire a comunităţilor de etnici maghiari din străinătate, a declarat Tamas Schanda într-un comunicat. De mai mulţi ani, guvernul ungar a sprijinit cu generozitate astfel de programe de formare în cadrul unui program început în 2010, a adăugat el.

Cele zece universităţi maghiare implicate în acest program vor oferi cursuri în Komarno (Revkomarom) în Slovacia, Berehove (Beregszasz) în Ucraina, Miercurea Ciuc (Csikszereda), Oradea (Nagyvarad), Odorheiu Secuiesc (Szekelyudvarhely), Târgu Mureş (Marosvasarhely), Sfântu Gheorghe (Sepsiszentgyorgy), Ilieni (Illyefalva) în România, şi Subotica (Szabadka), Senta (Zenta) şi Sombor (Zombor) în Voivodina, Serbia.

Informaţii detaliate despre cursurile oferite sunt disponibile la adresa felvi.hu, se arată în comunicat.

Comunităţile de etnie maghiară şi grupurile civice din vestul Ucrainei au primit cel puţin 115 milioane de euro de la guvernul Ungariei în ultimii 10 ani, potrivit unei investigaţii a Serviciului Ucrainean a Radio Europa Liberă.

Descoperirile programului RFE/RL Schemes atrag atenţia asupra creşterilor semnificative în finanţarea diasporei de către guvernul condus de Viktor Orbán nu doar în Ucraina, dar şi în România, Slovacia, Croaţia, Serbia şi Slovenia.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

În foto:  Institutul Maghiar Ferenc Rakoczi al II-lea din Transcarpatia

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 492


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți