Social
Redactor: Elvira Chilaru
17 martie 2022

În Cehia, 6 milioane de euro au fost alocați pentru educația studenților din Ucraina

În Cehia, 6 milioane de euro au fost alocați pentru educația  studenților din Ucraina
17 martie 2022

În Cehia, 6 milioane de euro au fost alocați pentru educația studenților din Ucraina

În Cehia, 6 milioane de euro au fost alocați pentru educația  studenților din Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Educației și Științei, Serghii Șkarlet, miercuri, 16 martie, după o întâlnire online cu ministrul Educației, Tineretului și Sportului din Cehia, Petr Gazdik.

În plus, în Cehia, potrivit ministrului, au fost create grupuri separate pentru copiii ucraineni care urmează studii medii generale, care le permit să se adapteze rapid la noile condiții de studii.

Totodată, în țară au fost lansate site-uri web pentru a ajuta studenții și savanții  să găsească informații despre universitățile și instituțiile de cercetare cehe, precum și posibilele  burse sau stagii: studyin.cz/ukraine, researchin.cz.

A fost creat un site web special edu.cz/ukrajina/ pentru elevi, părinți și studenți, unde puteți găsi informații importante despre sistemul de învățământ ceh.

Ce se cunoaște:

Pe 16 martie, guvernul ceh a aprobat asistență militară suplimentară pentru Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de vicepremierul Vit Rakushan, acesta nu a precizat detalii din motive de securitate.

În ciuda bombardamentelor din 15 martie, prim-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei au sosit la Kiev pentru a „demonstra solidaritate cu ucrainenii”, potrivit premierului polonez Morawiecki. S-au întâlnit cu președintele Zelensky și cu prim-ministrul Șmîgal.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 258


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți