Social
Redactor: Mariana Struț
06 septembrie 2021

În comuna Ciudei au fost introduse modificări la alimentația în școală

În comuna Ciudei au fost introduse modificări la alimentația în școală
06 septembrie 2021

În comuna Ciudei au fost introduse modificări la alimentația în școală

Regiunea Cernăuți este considerată a fi așa-numita zonă endemică, unde conținutul de iod din sol, apă și, în consecință, în alimentele de origine vegetală este foarte scăzut.

Codul bugetar permite comunităților locale să adopte și să finanțeze programele de sănătate publică. Prevenirea deficitului de iod în programul de alimentrație pentru copii este o chestiune de sănătate publică.

Natalia Gusak, șefa adjunctă al Administrației regionale de stat Cernăuți, a declarat despre acesta în programul Esența lucrurilor de la Radio 10.

„Avem comune în cadrul cărora este efectuată monitorizarea chestiunii respective, și acolo era folosită sarea iodată mult înaintea reformei alimentației școlare. Și nu este vorba doar de sare iodată, ci și de intervenții speciale care sunt achiziționate grație bugetului comunității și care deja au dus unele rezultate pozitive. Aceasta este responsabilitatea conducerii locale, modul în care aceasta are grijă de sănătatea locuitorilor din partea locului", a declarat oficialul.

În regiunea Cernăuți modificări în alimentația școlară pentru evitarea dificitului de iod la copii au fost introduse numai în comuna Ciudei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 790


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți