Social
Redactor: Mirela Amarie
28 ianuarie 2022

În comunele din regiunea Cernăuți vor fi eliberate pașapoarte sociale

În comunele din regiunea Cernăuți vor fi eliberate pașapoarte sociale
28 ianuarie 2022

În comunele din regiunea Cernăuți vor fi eliberate pașapoarte sociale

Una dintre sarcinile principale ale comunităților teritorial unite (comunelor) din regiunea Cernăuți, în 2022, este formarea unui pașaport social. Acest document va conține date sistematice despre populația care locuiește în comunitate și, în special, va permite evaluarea nevoilor cetățenilor în domeniul serviciilor sociale.

Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întâlniri online cu reprezentanții comunităților. La eveniment au fost prezenți oamenii legii, educatorii, angajații direcțiilor sociale și ai serviciilor pentru copii. Discuția a fost condusă de Irina Isopenko, șef adjunct al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

 „Baza comunității sunt locuitorii ei. În diferite etape ale vieții, fiecare dintre ei se pot afla în circumstanțe dificile de viață, fie că este vorba de o boală, dizabilitate, șomaj, sărăcie, violență domestică, bătrânețe sau pagube cauzate de un anumit conflict. De aceea este necesar să se dezvolte și să se asigure furnizarea de servicii sociale de calitate în fiecare comunitate teritorială”, a spus Irina Isopenko.

În plus, comunitățile trebuie să dezvolte un plan de dezvoltare a infrastructurii sociale - crearea de centre de servicii sociale, servicii de consiliere, adăposturi, îngrijire de zi pentru copii, persoane cu dizabilități și multe altele. În privința finanțării pentru organizarea unor astfel de instituții, în cadrul întâlnirii s-a vorbit despre anumiți pași pentru obținerea fondurilor necesare de la stat.

Un alt subiect abordat în cadrul întrunirii a fost despre participarea comunităților din regiune  la proiectului pilot „Educator de securitate”. Mai exact este vorba despre disponibilitatea unor specialiști în școli, care vor comunica direct cu reprezentanții elevilor, comitetului de părinți și ai conducerii, și vor oferi toate informațiile necesare cu privire la modul de prevenire a copilului cum să nu intre într-o situație periculoasă. De asemenea, specialiștii în cauză vor răspunde de cazurile de violență sau agresiune.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 666


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți