Social
Redactor: Elvira Chilaru
11 noiembrie 2021

În maternitățile din Transcarpatia a fost lansat programul eBaby

În maternitățile din Transcarpatia a fost lansat programul eBaby
11 noiembrie 2021

În maternitățile din Transcarpatia a fost lansat programul eBaby

Toate cele 11 maternități din Transcarpatia vor funcționa în baza sistemului electronic „eBaby”. Acesta prevede că mamele vor putea obține documentele necesare pentru ele și copil direct în maternitate: să elibereze certificatul de naștere, înregistrarea reședinței, alocație pentru copii și alte servicii.

Acest lucru a fost declarat de șeful adjunct al Administrației Regionale de Stat pentru Dezvoltare Digitală, Alexander Pațkan.

Mariana a venit din raionul Ujgorod pentru examinare. Ea spune că îi place ideea. „Cred că în formă electronică este mult mai ușor, mai ușor și mai convenabil să o faci decât să mergi, să alergi și să stai la coadă”, a spus ea.

Miroslava Cuțun din raionul  Teceu urmează să nască la sfârșitul lunii noiembrie. De asemenea, speră să folosească sistemul „eBaby” Nu trebuie să  bați drumuri pentru a obține actele necesare. Economisești timp", a spus Miroslava.

Sunt prestate 9 tipuri de servicii: 2 de bază, restul - la alegerea părinților

Anterior, pentru a înregistra nașterea unui copil, mamele primeau un certificat medical și se adresau la registratură. Acum documentele pot fi obținute în maternitate. Pentru a face acest lucru, angajații au urmat cursuri online. La fel a procedat și Mariana Popadici, administratorul pentru prestarea serviciilor „eBaby”. Ea spune,  că toate serviciile vor fi oferite gratuit.

Administratoarea spune că plănuiește să înceapă săptămâna viitoare procesarea documentelor în sistemul „eBaby”, după ce va primi echipamentul necesar. Până acum o face în modul de testare.

Transcarpatia a devenit una dintre primele din Ucraina care va furniza astfel de servicii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 242


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți