Social
Redactor: Mariana Struț
04 aprilie 2022

In Memoriam: În război au căzut 30 de militari din regiunea Cernăuți.

In Memoriam: În război au căzut 30 de militari din regiunea Cernăuți.
04 aprilie 2022

In Memoriam: În război au căzut 30 de militari din regiunea Cernăuți.

De la declanșarea războiului la scară largă în Ucraina, 30 de soldați din regiunea Cernăuți au căzut pe câmpul de luptă. Le ducem un pios omagiu.

Vasili Moroz, originar din Hotin avea 30 de ani, era antreprenor. A fost combatant al operațiunii antiteroriste din estul Ucrainei, în urmă cu un an a semnat un contract cu Forțele Armate. A servit ca lansator de grenade al unității militare A0998.

În luptele cu invadatorii ruși a fost ucis militarul Ivan Rusnak în vârstă de 23 de ani, originar din loclaitatea Iosipivka, raionul Cernăuți. A fost mecanic-șofer superior al unui batalion mecanizat.

Despre moartea apărărtorului patriei a anunțat pe contul său de Facebook, primarul comunei Kostrijivka, Vitalii Berkovski.

Militarul ucrainean a murit pe 31 martie în urma bombardamentelor inamicului rus. Slujba de înmormântare a avut loc astăzi, 4 aprilie, la baștina soldatului, satul Iosipivka.

Maksim Ilenciuk căzut pe câmpul de luptă avea doar 21 de ani a fost originar din localitatea Strilețkii Kut. A servit ca lansator de grenade al unității militare A3029.

Dmitro Goncearuk a fost șofer de excavator. Bărbatul era sergent în departamentul de inginerie și sapatori al unității militare A4267. Originar din orașul Noua Suliță.

Voluntarul Grigorii Kliuk, în vârstă de 47 de ani, locuitor al satului  Ceponosî. Bărbatul a fost combatant al operațiunii antiteroriste din estul Ucrainei și militar cu experiență.

În războiul împotriva ocupanților ruși a fost omorât soldatul Petro Ivlev, nâscut în localitataea Novoselyțea, raionul Nistru, regiunea Cernăuți. Despre moartea apărătorului Ucrainei se comunică pe pagina de Facebook a Centrului regionald e recrutare și asistență socială. Ivlev a fost soldat al unității militare A2582.

În noaptea din 20 spre 21 martie, în luptele de lângă Kiev şi-a pierdut viaţa tânărul apărător al Ucrainei, Vladimir Ghii, din Storojineţ. În luna februarie el a împlinit 20 de ani. Despre aceasta a comunicat pe Facebook Eparhia Cernăuţiului şi Bucovinei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Acest ostaş ortodox, după cum l-a numit părintele Gheorghe, a urmat şcoala de duminică „Buna Vestire” de pe lângă Biserica Sfântul Gheorghe din oraşul Storojineţ. El a plecat voluntar să-şi apere Patria împreună cu tatăl său. Veşnică amintire şi slavă Eroului!

Anatoliy Solovei, în vârstă de 49 de ani, locuia în satul Bilousivka din fostul raion Secureni. A servit ca lansator de grenade. Bărbatul alăsat  patru copii.

Anatolii Potereiko a fost un soldat superior al unității militare A0998. A servit ca lunetist senior. A locuit în satul Kozirianî, districtul Nistrean.

A fost ucis în luptele cu invadatorii ruși militarul Iurii Guțuleak din  regiunea Cernăuți. Iurii Guțuleak a fost veteran al operațiunilor antiteroriste din estul țării. Potrivit paginii sale de Facebook, bărbatul avea 46 de ani originar din localitatea Ciornivca, era tatâl a mai multor copii.

Militarul Stanislav Strelțov a fost un lansator superior. El a fost înmormântat la Cernăuți.

Și-a pierdu viața în luptele crâncene Roman Vihopnîțkii, militar de 46 de ani, care era un direcționar. Bărbatul provine din comuna Novodnistrovsk. A fost chemat în serviciu în august 2020.

În luptele grele cu dușmanul rus a fost omorât soldatul Andrii Kliusyîk, care a fost mobilizat în timpul râzboiului.

Militarul a murit pe 20 martie în urma unui atac aerian în apropierea localității Pidgaiky din regiunea Kiev. Andrii Kliusik s-a născut în Storojineț, informează primarul comnei Storojineț, Igor Mateiciuk, pe pagina sa de Facebook.

Vladimir Ungurian avea 56 de ani. A murit din cauza rănilor de foc de arme în regiunea Kiev.

În urma atacului cu rachete asupra Centrului Internațional pentru Menținerea Păcii și Securității din Regiunea Lviv, trei militari din regiunea Storojineț au fost uciși: Vitalii Mazurik, în vârstă de 45 de ani, Oleksandr Șvidkii, în vârstă de 47 de ani și de 58 de ani Gheorghe Boștega. Au fost întâmpinați în genunchi, cu steaguri bicolore de locuitorii regiunii Cernăuți.

Pavel Palenco avea 21 de ani. A servit ca lunetist - asistent lansator de grenade. Pavlenco a fost originar din Crasnoilsc, a absolvit gimnaziul local. Era antreprenor. Tatăl și fratele lui sunt și ei în armată. Pavel s-a înrolat în armată în 2019.

Victor Ursul a fost șoferul lansatorului de grenade. Avea 56 de ani. Bărbatul a fost din Secureni, au rămas fără tată și bunic cinci copii și trei nepoți. A primit educație agricolă și juridică.

Soldatul superior Oleksii Anichitoi, născut în 1990 originar din satul Tărăsăuți.  Eroul a servit ca tunar-operator.

Denis Hrinciuk, un soldat de 25 de ani din localitatea Fâ=ntâna Albă, a fost ucis în lupte împotriva armatei ruse. Avea gradul de soldat superior.

Andrii Kițeliuk era comandantul diviziei de asalt. A murit pe 25 februarie. Avea 46 de ani.

Militarul Anatolii Drebit a fost sergent superior, a servit în bază de contract din 2016, a fost comandantul unității de asalt. Originar din satul Vikno.

Militarul Alexei Arsenii avea 22 de ani, s-a născut la Marșinți. Anterior, bărbatul a făcut serviciul militar în cadrul operațiunii antiteroriste. Corpul neînsuflețit al soldatului a fost întâmpinat în satul natal. Oamenii au îngenuncheat și au adus flori.

Militarul Oleg Lehniak a fost un tunar. Originar din satul Babin. A fost înmormântat în localitatea natală pe 13 martie.

Constantin Gherman avea 30 de ani. A slujit în brigada de asalt. Bărbatul a făcut parte din Forțele Armate din 2014.

Marin Melnikov din localitatea Vancicăuți. Anterior, șeful comunității Volodimir Lupoi a spus că Marin a semnat un contract cu Forțele Armate pentru serviciul militar în august anul trecut. Era un lansator de grenade.

Andrii Cetverikov s-a născut în regiunea Harkiv, dar din cauza ostilităților din acea parte a țării, tatăl lui a fost de acord să-și îngroape fiul la Cernăuți. Andrii era sergent, comandantul plutonului de asalt. Avea 21 de ani.

Soldatul Ivan Gai, în vârstă de 20 de ani, a servit ca lansator de grenade în compania de asalt. Originar din satul Romankivți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1502


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți