Social
Redactor: Leonid Parpauț
15 octombrie 2021

În orașul Cernăuți va avea loc un marș dedicat Zilei Europene a Combaterii Traficului de Persoane

În orașul Cernăuți va avea loc un marș dedicat Zilei Europene a Combaterii Traficului de Persoane
15 octombrie 2021

În orașul Cernăuți va avea loc un marș dedicat Zilei Europene a Combaterii Traficului de Persoane

La 16 octombrie,  la prânz, pe străzile Olga Kobileanska și Taras Șevcenko din orașul Cernăuți, se va desfășura o campanie dedicată Zilei combaterii traficului de ființe umane – eveniment intitulat „Walk For Freedom 2021”.

 

Cernăuțiul va participa la acțiunea anuală globală cu ocazia Zilei europene împotriva traficului de ființe umane, pe care comunitatea mondială o marchează la 18 octombrie.

Campania are ca scop sensibilizarea publicului cu privire la această problemă și diseminarea informațiilor despre pericolul pe care îl prezintă. „Walk for Freedom” are loc în fiecare an, în 50 de țări din întreaga lume, în peste 500 de locații. În Ucraina va avea loc pentru a opta oară, unind de fiecare dată oameni din diferite părți ale țării.

 „Acest eveniment nu este un protest, este un marș tăcut și pașnic în apărarea milioanelor de bărbați, femei și copii care sunt acum în sclavie. Anul acesta, cetățenii în cauză vor ieși din nou pe străzile orașelor lor pentru a-și uni forțele și a contribui la restabilirea justiției”, citim în comunicatul Departamentul de Politică Socială al Consiliului orășenesc Cernăuți.

În cadrul evenimentului va fi ținut un scurt discurs despre realitățile traficului de persoane în lume și în Ucraina, și vor fi distribuite pliante informative.

Data de 18 octombrie a fost instituită în anul 2007 ca Ziua Europeană de Combatere a Traficului de Persoane, urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 241


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți