Social
Redactor: Marin Gherman
02 octombrie 2020

În Ostrița, regiunea Cernăuți, a fost inaugurat un complex sportiv, construit cu sprijinul Primăriei Sector 4 București

În Ostrița, regiunea Cernăuți, a fost inaugurat un complex sportiv, construit cu sprijinul Primăriei Sector 4 București
02 octombrie 2020

În Ostrița, regiunea Cernăuți, a fost inaugurat un complex sportiv, construit cu sprijinul Primăriei Sector 4 București

În comuna Ostrița, în curtea școlii de cultură generală Ostrița, raionul Herța, a fost inaugurat un complex sportiv, construit cu sprijinul financiar al Primăriei Sector 4 București, notează Agenția BucPress  din Cernăuți.

Potrivit primarului comunei Ostrița, Vasile Țurcan, proiectul a devenit realitate în urma colaborării cu Primăria Sector 4 București, care a oferit 50 mii de euro.

Țurcan a declarat pentru BucPress TV că a primit acest ajutor în baza unui acord de înfrățire semnat în 2019. Complexul sportiv al școlii din Ostrița a apărut în urma reconstrucției cazangeriei vechi, valoarea totală a proiectului fiind de 3 milioane 356 mii grivne. În afară de cele 50 mii de euro, 945 mii de grivne a reprezentat contribuția primăriei, iar 1 milion 58 mii grivne a reprezentat contribuția Guvernului ucrainean prin fondul de dezvoltare a infrastructurii, a menționat primarul.

Irina Loredana Stănculescu, consul general al României la Cernăuți, a menționat în discursul său în timpul inaugurării complexului sportiv că proiectul a fost realizat în cadrul unei colaborării bilaterale româno-ucrainene, fiind un exemplu de urmat pentru celelalte comune. Consulul general al României la Cernăuți a felicitat cadrele didactice de la școala de cultură generală Ostrița cu prilejul zilei profesorului din Ucraina.

La evenimentul de inaugurare au participat primari ai localităților românești din Ținutul Herța, conducerea școlii din Ostrița, cadre didactice. Elevii școlii au demonstrat că sunt înzestrați cu adevărate talente sportive în cadrul unui program de dansuri, karate și diferite jocuri sportive. Un mesaj de felicitare a fost rostit de Mihai Gherman, reprezentant al Consiliului Regional Cernăuți.

BucPress TV și TVR Moldova va difuza un reportaj de la evenimentul de inaugurare a complexului sportiv.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu   
Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1254


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți