Social
Redactor: Mariana Struț
04 februarie 2019

În pofida împotrivirii părintelui paroh, o biserică din raionul Hliboca a trecut în subordonarea Bisericii Ortodoxe Autocefale din Ucraina

În pofida împotrivirii părintelui paroh, o biserică din raionul Hliboca a trecut în subordonarea Bisericii Ortodoxe Autocefale din Ucraina

În data de 3 februarie 2019, în curtea bisericii Nașterii Maicii Domnului din localitatea Mihailovca (Mihuceni), raionul Hliboca, a avut loc o adunare a comunității religioase la care și-au anunțat prezența, potrivit presei de limba ucraineană din regiunea Cernăuți, circa 196 de enoriași.

Deși parohul bisericii, părintele Vitalii Cerskii, s-a pronunțat împotriva trecerii în subordonarea Bisericii Ucrainene, Mitropolia de la Kiev, enoriașii au votat pentru opțiunea de se alătura Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale. 

Ordinea publică a fost asigurată de reprezentanții poliției care n-au înregistrat nici un caz de încălcare a legii.

Pe ordinea de zi a adunării comunității religioase au fost introduse 4 chestiuni: trecerea de la Biserica Ortodoxă Ucraineană (Patriarhia Moscovei) la Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală; introducerea schimbărilor în Statutul comunității religioase; adresarea către conducerea Bisericii Ucrainene din Bucovina; crearea consiliului parohiei și comisiei de revizuire.

Pentru trecerea parohiei la Biserica Ortodoxă Ucraineană s-au pronunțat 165 de enoriași, contra – 28, indeciși – 3. Așadar, decizia privind trecerea în subordonarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu Mitropolia la Kiev a fost adoptată de către enoriașii bisericii din satul Mihailovca, raionul Hliboca, în pofida voinței părintelui paroh Vitalii Cerskii.

Parohul bisericii a fost rugat de enoriași să rămână în slujire mai departe. Potrivit presei ucrainene, părintele Vitalii Cerskii a susținut că va rămâne fidel Mitropolitului Onufrie al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Patriarhia Moscovei, și nu susține trecerea parohiei în subordonarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale.

De precizat că localitatea Mihailovca din raionul Hliboca include, potrivit datelor oficiale, 99 la sută de etnici ucraineni.

Agenția BucPresswww.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 805

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți