Social
Redactor: Svetlana Pantea
14 mai 2019

În raionul Herţa s-a desfăşurat târgul profesiilor „Fă un pas spre viitor”

În raionul Herţa s-a desfăşurat târgul profesiilor „Fă un pas spre viitor”

La Complexul instructiv-educativ Târnauca din raionul Herţa a avut loc târgul profesiilor intitulat „Fă un pas spre viitor”, susţinut de filiala raională a Centrului regional privind ocuparea forţei de muncă.

Potrivit herţa.info târgul a fost vizitat de către 150 de elevi din clase 9-11 din satele  învecinate, între care Proboteşti, Culiceni şi Hreaţca.  

Târgul profesiilor a venit cu unele propuneri concrete. În special, au fost prezentate un şir de meserii de către Colegiul de transport, Şcoala profesională de radiocomunicare precum şi alte instituţii de pregătire a specialiştilor de înaltă calificare din centrul regional.

În plus,  viitorii electricieni, fotografi şi alţi specialişti au desfăşurat câteva ateliere de îndeletnicire a viitoarei meserii. De asemenea, frizerii şi croitorii şi-au demonstrat aptitudinile şi abilităţile în meseria pe care şi-au ales-o, relatând în acelaşi timp şi despre activităţile instituţiei. Mai mult decât atât, între studenţi şi elevi s-a creat un dialog constructiv, a avut loc un schimb de experienţă şi de idei. La final, viitorii absolvenţi au apreciat atelierul de modă pregătit de şcoală prefesională de modeling şi croitorie nr.3 din oraşul Cernăuţi, care şi-a deschis larg uşile pentru noii creatori de modă.   

Pentru elevii care încă nu s-au hotărât în privinţa viitoarei profesii sau au unele îndoieli în ceea ce priveşte alegerea corectă a profesiei a fost desfăşurat un atelier de  testare rapidă a elevilor. Este vorba de o testare a aptitudinilor elevilor, rezultatele cărora atestă înclinaţiile omului, în acest sens uşurând oarecum alegerea viitoarei meserii.

De precizat că, în perioada ianuarie-mai 2019 filiala raională a Centrului regional privind ocuparea forţei de muncă a desfăşurat  trei târguri de promovare a meseriilor la care au participat 409 persoane.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 161

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți