Social
Redactor: Mirela Amarie
11 februarie 2022

În regiunea Cernăuți au ajuns medicamentele pentru tratamentul COVID-19

În regiunea Cernăuți au ajuns medicamentele pentru tratamentul COVID-19
11 februarie 2022

În regiunea Cernăuți au ajuns medicamentele pentru tratamentul COVID-19

Ministerul Sănătății al Ucrainei informează că a distribuit în regiunile din țară 60.000 de cure de Molnupiravir, un medicament pentru tratamentul COVID-19.

Potrivit prim-vice-ministrului Sănătății, Oleksandr Komarida, în viitorul apropiat, logisticienii vor începe să livreze medicamentul către unitățile sanitare.

 „Medicii de familie vor prescrie, în primul rând, Molnupiravir pacienților cu risc pentru a îi proteja de trecerea de la forma uşoară la moderată ori severă”, citim în comunicatul oficial.

Dintre toate regiunile, Cernăuţiul a primit cel mai mic număr de cure, adică 432 de sticle de „Molnupiravir” (40 de capsule în fiecare flacon).

În schimb, cel mai mare număr i-a revenit regiunii Donețk, peste 15.000 de flacoane.

Mai multe medicamente au primit și regiunile învecinate cu regiunea Cernăuți. 580 de sticluțe de Molnupiravir au fost distribuite în regiunea Ivano-Frankivsk și 1.536 în regiunea Hmelnîțkîi.

Cum funcționează medicamentul?

Molnupiravir, produs de Merck,  este dezvoltat special pentru a trata infecția cu virusul SARS-CoV2, aprobat la finalul lunii noiembrie de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Trebuie administrat cât mai curând posibil după stabilirea diagnosticului și în decurs de 5 zile de la debutul simptomelor, deoarece studiile clinice au demonstrat că medicamentul este mai eficient atunci când se administrează în stadiile incipiente ale bolii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 347


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți