Social
Redactor: Mariana Struț
10 ianuarie 2020

În regiunea Cernăuți au fost înregistrate 9 cazuri de tuse convulsivă

În regiunea Cernăuți au fost înregistrate 9 cazuri de tuse convulsivă

În data de 9 ianuarie, serviciul de presă al Centrului regional al sănătății publice a anunțat că în regiunea Cernăuți au fost înregistrate 9 cazuri de îmbolnăviri de tuse convulsivă la copii.

”În regiunea Cernăuți au fost înregistrate 9 cazuri de îmbolnăviri de tuse convulsivă la minori. Cel mai micuț copil având doar 2,5 luni”, este menționat în comunicat.

Deasemenea se specifică că persoanele care îngrijesc copiii bolnavi sunt supravegheate de medici. Boala fiind contagioasă.

În Ucraina timp de 11 luni al anului 2019 au fost înregistrate 2063 de cazuri de îmbolnăviri de tuse convulsivă.

Potrivit datelor de statistică pe țară în anul precedent conform planului de vaccinare doar 74% de copii au trecut imunizarea cu vaccinul ”tuse convulsivă, difterie, tetanos”.

De menționat că Tusea convulsivă (cunoscută și sub numele popular de „tuse măgărească”) este o boală infecțioasă cu contagiozitate ridicată, cauzată de bacteria Bordetella pertussis. La această infecție respiratorie se face, de asemenea, referire ca la „tusea de 100 zile”. Această boală aduce o povară importantă sistemului de îngrijiri medicale și este o cauză majoră de morbiditate și mortalitate în întreaga lume. Se estimează că boala afectează anual 48,5 milioane de persoane de orice vârstă, la nivel global, rezultând 295.000 decese, majoritatea survenind la sugarii mici. Simptomele sunt inițial ușoare, apoi pot evolua către tuse severă care explică denumirea sunetului caracteristic din timpul inspirației ce urmeaza accesului de tuse: „tuse măgărească”. Faza de tuse durează între câteva zile și câteva luni. Prevenția prin vaccinare este de imporanță primordială, dată fiind severitatea bolii la sugari și copii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 278

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți