Social
Redactor: Mariana Struț
21 februarie 2022

În regiunea Cernăuți continuă vaccinarea împotriva poliomielitei

În regiunea Cernăuți continuă vaccinarea împotriva poliomielitei
21 februarie 2022

În regiunea Cernăuți continuă vaccinarea împotriva poliomielitei

În regiunea Cernăuți s-a încheiat prima etapă a campaniei de vaccinare împotriva poliomielitei pentru copii. Au fost vaccinați peste două mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani. Aceasta este aproape o treime din numărul total de copii care nu au fost imunizați cu toate vaccinurile antipolio.

Acest lucru a fost raportat pe site-ul Administrației regionale de stat Cernăuți.

În trei săptămâni în cadrul campaniei de vaccinare contra poliomielitei:

Au fost vaccinați 1119 copii cu prima doză (aceasta este 25% din numărul total de copii nevaccinați); 935 de copii cu a doua doză (aceasta este 33% din numărul total de copii nevaccinați).

În prima etapă, copiii sunt vaccinați cu vaccin polio inactivat (IPV). Aceasta conține trei tipuri diferite de poliovirus (tip I, II și III). Vaccinul se injectează și constă din două doze, rapelul se face la o lună.

La ambulatoriile din comunele Mahala și Secureni au fost vaccinați toți copiii care nu au fost imunizați la timp. Ratele de vaccinare sunt la nivel înalt și la Policlinica №3 din Cernăuți și Ambulatoriul din Boian.

Vaccinul se administrează gratuit la medicul de familie sau la cel mai apropiat ambulatoriu.

În a doua etapă, copiii vor fi vaccinați cu vaccin antipolio oral (OPV) – care este în formă de picături. Se va administra copiilor care au primele două doze. Acest vaccin constă și el în două doze cu pauză de o lună.

Prin urmare, copiii care au fost imunizați complet cu patru doze de vaccin polio vor putea primi două doze suplimentare de vaccin oral.

"Aceasta este cauzat de acel fapt că în Ucraina se administrează în continu serul polio oral prevăzut împotriva virusurilor de tip I și III. Și mai trebuie să cumpărăm un vaccin împotriva virusului de tip II", a explicat Maria Polișciuk, director adjunct al departamentului regional de sănătate, pentru UA Bucovina.

Anul trecut, 80% dintre copiii din Ucraina au fost vaccinați împotriva poliomielitei. Acest nivel nu este suficient pentru formarea imunității colective, potrivit Centrului de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății al Ucrainei. În regiune, anul trecut, doar 70-80% din copiii de vârste diferite au fost imunizați contra poliomielitei.

Reamintim că, pe 1 februarie, în regiunea Cernăuți s-a dat startul vaccinării contra poliomielitei în afara programului de vaccinare. Un total de 7 364 de copii urmau să fie vaccinați în prima etapă. Până acum, 28% din copii au fost vaccinați. Vaccinarea neprogramată va fi efectuată în două etape. Doze suplimentare vor fi administrate ulterior.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 179


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți