Social
Redactor: Mirela Amarie
03 decembrie 2021

În regiunea Cernăuți ia amploare terapia cu câini

În regiunea Cernăuți ia amploare terapia cu câini
03 decembrie 2021

În regiunea Cernăuți ia amploare terapia cu câini

În regiunea Cernăuți se dezvoltă terapia asistată cu animale de companie, care este o metodă de influență psihosocială și fizioreabilitativă pozitivă asupra persoanelor care au nevoie de ea, în cazul dat, prin câinii special dresați și antrenați.

Această metodă de terapie este popularizată în regiune de către ONG-ul „Djem ȘM”. Proiectul lor „Dezvoltarea și sprijinirea inițiativelor de voluntariat în domeniul terapiei cu câini în regiunea Cernăuți” a câștigat anul acesta concursul Administrației Regionale de Stat Cernăuți pentru identificarea programelor dezvoltate de instituțiile societății civile.

Totodată, s-au format 3 echipe de terapie canină pe cheltuiala bugetului regional pentru a-și implementa activitatea. Acestea au inclus specialiști și câini care au fost supuși anterior unui antrenament și testări adecvate.

 „Am început deja ședințe de terapie canină la una dintre instituțiile cernăuțene. Biblioteca Regională pentru Copii din Cernăuți a fost aleasă ca primă locație pentru cursuri, unde s-au organizat lecturi în cadrul cărora au fost și câini. O vom ține aici o dată pe lună, în fiecare marți”, a declarat Antonina Goșovska, vicepreședinte al organizației „Djem ȘM”.

Ea a menționat că astfel de cursuri de terapie sunt planificate și în școlile regionale, stațiunile de geriatrie, instituțiile culturale și sociale.

În prezent, scopul organizației publice este de a crește numărul de echipe de terapie canină până la 10.

Agenția BucPress  - www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 208


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți